Home 3D-Printen 3D-print zelf nieuwe onderdelen voor je fiets

3D-print zelf nieuwe onderdelen voor je fiets

3 min lezen
0

De futuristische Trayser e-bike is op zichzelf al erg cool, maar nu bekend is gemaakt dat de fiets ook nog eens de mogelijkheid biedt om vervangende onderdelen zelf te 3D-printen, is hij helemaal the shit!

tayser1

E-bikes zijn alweer over de ergste hype heen, hetgeen wil zeggen dat ze nu breed geaccepteerd en goed verkocht worden. Alleen een motortje aan je fiets bevestigen is dus niet meer genoeg want in een volwassen wordende markt moet je met betere accessoires komen om je te kunnen onderscheiden. Het Nieuw-Zeelands/Engelse bedrijf ETT Industries introduceert nu de Trayser, een hele hippe e-bike die ongeveer 2.300 euro moet kosten. De specificaties zal ik je besparen, je mag van me aannemen dat die minimaal on par zijn met de meeste andere e-bikes die nu verkocht worden.

tayser2

Waar deze fiets pas echt bijzonder wordt, is bij het onderhoud. De .STL-bestanden voor een 3D-print van de onderdelen van de fiets zijn door de fabrikant beschikbaar gemaakt aan de gebruikers. Op de website, staan de 3D-printbare bestanden. Het zijn niet alleen vervangende onderdelen maar ook objecten waarmee klanten hun fiets kunnen personaliseren.

tayser3

Volgens het bedrijf zal de lijst met onderdelen alleen maar uitgebreid worden, zodat haar fans en klanten niet alleen onderdelen kunnen vervangen door ze zelf te 3D-printen, maar het bedrijf zelf ook betrokken kan worden in de e-bike 3D-printing community.

tayser4

Als je zelf geen printer hebt, kun je de onderdelen laten printen door print services, heb je wel een printer, dan is het helemaal makkelijk. Ennuh, beperk je absoluut niet tot het recht toe recht aan printen van hun bestanden, want uiteraard kun je die zelf ook weer aanpassen en personaliseren.

tayser6tayser7 tayser8

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …