Home 3D-Printen 3D-Print Conference voor tweede keer in Amsterdam

3D-Print Conference voor tweede keer in Amsterdam

3 min lezen
0

Na het grote succes van vorig jaar, is Amsterdam er ook dit jaar weer in geslaagd om de internationale 3D-Print Conference binnen de stadsgrenzen te halen. Onze hoofdstad praat zo haar woordje mee met de andere wereldsteden en focust zich op waar Amsterdam traditioneel goed in is: design en toegepaste technologie. De conferentie is er voor het bedrijfsleven in Nederland om die te helpen de stap te maken naar het vinden van de juiste business case in 3D-printing.

Een toegangskaart voor deze conferentie in Vondel CS in Amsterdam kost €199 en geeft toegang tot een wereld aan kennis en inspiratie met een groot aantal zeer aansprekende internationale topsprekers.

3D-Print Conference Amsterdam
3D-printing is overal in de media. Veel bedrijven en organisaties hebben reeds interesse getoond in de mogelijkheden van die fenomeen. Ondanks de lage kennis van 3D-printing die er vandaag de dag heerst in het bedrijfsleven, is de technologie in staat om uit te groeien tot een unieke productiemethode die zijn stempel drukt op de ontwerp- en productieprocessen in elk deel van de economie.

conference5

Naast de bestaande productiemethodes zal additive manufacturing (AM) een vaste plek veroveren binnen de productiecyclus. Hoe dan ook, de initiële investeringen voor industrieel 3D-printen zijn te hoog, terwijl de ontwikkelingen in materialen, software en de technologie zelf op hoge snelheid door blijven gaan, waarschijnlijk vaak te snel om te volgen.

conference2

Het kennisniveau over 3D-printing in de meerderheid van de organisaties is erg laag. Ondanks dat willen bedrijven instappen. Wat is de juiste invalshoek? Waar te beginnen? Met wie moeten ze samenwerken? Welke software, welke technologie en welke producten. Maar bovenal: hoe vind je de juiste business case?

conference3

Voor €199 heb je toegang tot alle sessies en lunch en borrel. Dit jaar is er voor studenten een speciaal kortingstarief die het mogelijk maakt dat studenten voor €49 naar binnen kunnen en alles kunnen bijwonen.

conference6

Op onderstaande video kun je zien hoe de 3D-Print Conference 2015 eruit zag:

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …