Home 3D-Culture & Design 3D-geprinte zonnebrillen van Skelmet passen perfect

3D-geprinte zonnebrillen van Skelmet passen perfect

4 min lezen
0

Het lijkt mij heerlijk, nooit meer dat gedoe van het uitkiezen van zonnebrillen die me passen. Nooit meer zonnebrillen die scheef op mijn gezicht staan, niet goed achter mijn oren vallen, niet lekker op mijn neus zitten… Er zijn al verschillende aanbieders van 3D-geprinte brilmonturen, maar Skelmet kiest een speciale niche: 3D-geprinte zonnebrillen. Omdat het voor atleten extreem belangrijk is dat je geen last hebt van een bril die je afleidt omdat ie niet lekker zit, of niet goed afsluit (waardoor zweet of wind in je ogen komt).

Skelmet, dat net een Indiegogo-campagne heeft gelanceerd, biedt een 3D-scanningproces dat in talloze winkelpunten simpelweg in twee minuten met een smartphone kan worden gedaan aan haar klanten. Via een systeem dat steeds slimmer wordt naarmate het meer gezichtspunten van jouw gezicht (en een database van duizenden anderen) heeft verzameld, wordt het ideale montuur voor je sportbril ontworpen.

De juiste glazen blijken ook heel belangrijk, want elke kleur heeft zo zijn voordelen en situaties waar die bij past. Grijs-groene lenzen passen goed bij activiteiten die plaats vinden op gras, omdat ze het contrast verhogen, spiegelende roze glazen maken het weer makkelijker om de weg goed te onderscheiden. Klanten kunnen uit meerdere kleuren kiezen voor de glazen, zelfs op sterkte en daarnaast kan men ook keuzes maken qua montuurkleur.

De monturen worden geprint met SLS-technologie. Via lasersintering is het mogelijk om een zeer sterk montuur te maken (dat dus niet zo snel breekt als veel brillen die tegenwoordig op de markt zijn) dat ook nog eens vederlicht is: 17 gram! Ze worden 3D-geprint met speciale ventilatiekanalen die zorgen voor  maximale ventilatie en beslaan voorkomen. Het chille is ook dat de 3D-geprinte zonnebrillen zweet- en impact-resistent zijn, dus ja, voor sporten zijn dit wel echt je goto-glasses.

Skelmet moet $50.000 ophalen via de Indiegogo-campagne. Je hebt er al een voor $199, dus dat is te overzien. Nee, niet goedkoop, ik besteed nu maximaal 5 euro aan een knockoff RayBan, maar dat komt omdat ook de echte snel stuk gaan en ik ze tevens vaak kwijtraak. En ze verre van perfect zitten. In de toekomst wil Skelmet ook helmen, skibrillen en andere producten gaan aanbieden. Maar het begint dus met 3D-geprinte zonnebrillen.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …