Home 3D-Printen 3D-geprinte wearables die je hersengolven meten

3D-geprinte wearables die je hersengolven meten

3 min lezen
1

The Aware is een draagbaar apparaatje dat in staat zal zijn om van alles te meten aan het menselijk lichaam. Quantified self dus in de vorm van een 3D-geprinte wearable. Helemaal hip, helemaal toekomst, dus wees er vroeg bij en check hun Kickstarter-campagne.

f9c3bda427a34b2c2409bd350f282e

Wat is het en wat doet het?

De ontwikkelaars achter het slimme draagbare apparaatje dat The Aware gaat heten, beloven dat het ’s werelds eerste op maat gemaakte koptelefoon gaat worden die in staat is om hersen- en lichaamsactiviteit te meten via sensoren. Uiteraard mét bluetooth. Én noise-canceling. Én een activiteits- en slaaptracker. En natúúrlijk 3D-geprint. Om hem perfect passend te krijgen.

aware4

Een perfect passend apparaat blijft beter zitten en meet ook beter omdat hij dichter op je lichaam zit. Waar beter dit te doen dat in en op je oor? De anatomie van het oor is zodanig dat dit unieke sleutelgat haast smeekt om een sleutel die je erin draait. Een sleutel in de vorm van een oordop natuurlijk. Door deze goede positionering is het apparaatje beter in staat dan enig ander apparaat dat momenteel op de markt is om bionsensoren te laten functioneren waardoor biometrische data verzameld kunnen worden, zoals hersengolven.

64f8483ebce676685074c1e892ff01

Dit verhoogde bewustzijn van wat zich afspeelt in je hersenen helpt gebruikers om beter te focussen, lage stressniveaus te behalen, hun slaappatronen beter te begrijpen en meer mindful te zijn. Mooi!

aware1 aware2 aware3 aware5 6b5a4ae73d86c6652a404478ceaaa357_original

Via een scanner wordt de vorm van je oor (binnen en buiten) opgemeten waarna de unieke oordop via 3D-printen gemaakt wordt. De rest van de specificaties en details kun je lezen op de Kickstarter-pagina van het bedrijf.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Één reactie

  1. Ruud Huijts (voorzitter VVBI)

    17 mei 2016 op 09:48

    Leuke ontwikkeling. Zo’n sensor/apparaat biedt weer nieuwe mogelijkheden voor biometrische authenticatie en persoonsherkenning.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …