Home 3D-Lifestyle 3D-geprinte titanium Lattice Cubed pen gaat hard op Kickstarter

3D-geprinte titanium Lattice Cubed pen gaat hard op Kickstarter

4 min lezen
0

Op 16 januari is een innovatieve 3D-geprinte titanium pen – de Lattice Cubed – gelanceerd op crowdfunding platform Kickstarter. Dit project lijkt kansrijk om het daglicht te zien, want na vier dagen heeft het al bijna de helft van het beoogde bedrag opgehaald.

De pen, genaamd Lattice Cubed, is een poging om het klassieke schrijfgerei opnieuw uit te vinden voor de moderne generatie. Het fraaie rasterwerk van de pen kan alleen gemaakt worden via 3D-printing, en wel specifiek via laser sintering met titaniumpoeder.

De Super Earlybird specials op Kickstarter beginnen bij 200 euro. De pen kan verder gewoon precies hetzelfde als een weggeefbalpen die je in een hotel krijgt, maar dat maakt verder niet; hij is 3D-geprint, en daar gaat het om.

“Hoezo gaat het daarom? Schrijft ie dan beter?”

Nee, dat niet, maar je kunt wel zeggen dat je een 3D-geprinte pen hebt he.

“Hm, ok, dat klinkt een beetje als gebakken lucht”

Dat is het ook. Of beter, laser-gesinterde lucht. Maar hij is wel mooi. Cool rastertje. Titanium. Oh ja, en een gouden ringetje erom heen. Dat ook nog. Kijk, toch wel een hebbedingetje hoor.

“Maar er zijn al heel veel high end pennen op de markt!”

Klopt, maar die zijn niet 3D-geprint en dus gemaakt met productiemethoden van meer dan 100 jaar oud. Dat kán eigenlijk niet meer he, anno 2017.

Ok, zonder gekkigheid, het gaat om het design. De body van de Lattice Cubed is gemaakt van maar twee delen. Beide zijn gemaakt met de kenmerkende rasterstructuur. De twee titaniumdelen worden met elkaar verbonden door op maat gemaakte onderdeeltjes en afgemaakt met een gouden ring. Door de combinatie van de rasterstructuur en het titanium, is er een pen ontstaan die een mooi design kent, sterk is en toch weinig weegt.

De Lattice Cubed is verkrijgbaar als een pen of als een mechanisch potlood. Beide werken via een draaimechanisme. Hij schijnt een leven lang mee te gaan.

De producent, SALVO, legt uit: “Om de body van de Lattice Cubed te 3D-printen, worden 30 micron dunne laagjes van Ti64 Aerospace Grade Titaniumpoeder versmolten. Er zijn meer dan 4500 laagjes nodig om er een te maken.”

Bestel je pen hier

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …