Home 3D-Lifestyle 3D-geprinte sneakers Peak Sports als eerste op de markt

3D-geprinte sneakers Peak Sports als eerste op de markt

2 min lezen
0

3D-geprinte sneakers zijn hot en het Chinese merk Peak Sport loopt voor op de concurrentie. Op maandag releaste Peak Sport haar 3D-geprinte Future sneaker in Beijing. Niet alleen is de Future Peak’s eerste stap in 3D-printing maar ook de eerste commerciële 3D-geprinte schoen van China.

De Future sneakers zijn een instrument om Peak Sport uit te bouwen in het meest internationale, professionele en innovatieve sportmerk in China. De Future sneakers liggen voor 1.299 renminbi (zeg maar €180) in de winkels. De schoen is een update van het Yuepao 5 model van het merk en dankzij de 3D-geprinte middenzool voelt de schoen lichter en flexibeler aan.

In Amerika lopen bekende NBA-basketballers zoals Dwight Howard, Tony Parker, George Hill en Matthew Dellavedova op de Peak-schoenen. Het merk heeft eerder al 3D-printing ingezet voor de sneakers van Howard, maar de Future is het eerste model dat gemaakt is met 3D-printingtechnologie én beschikbaar wordt gesteld aan consumenten.

Volgens Peak is dit nog maar het begin van de grote plannen die het merk heeft. Ze willen het grootste sportmerk van China worden en ook in de rest van de wereld gaan groeien. Voorlopig is de Future alleen verkrijgbaar in China.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …