Home 3D-Culture & Design 3D-geprinte schoenen in meer dan 7 miljard maten

3D-geprinte schoenen in meer dan 7 miljard maten

3 min lezen
0

Heb je eindelijk een paar schoenen gevonden die helemaal passen bij jou en je stijl, trek je ze aan en blijken ze niet te passen. Het overkomt mij geregeld en dat is altijd weer een teleurstelling. Je kunt weliswaar werken met schoenmaten, maar de ene maat is de andere niet. Het verschilt per merk. Om nog maar te zwijgen over de breedte, hoogte en andere afmetingen van de leest die per merk en model verschilt.

sizeme2

sizeme4-1024x682

Dankzij 3D-printing kan dit probleem de wereld uit geholpen worden. Het bedrijf Feetz is een totaal nieuwe schoenmaker die 3D-printing gebruikt om unieke en perfect passende schoenen te maken voor elke individuele klant. Geen een schoen is dezelfde. Dit doen ze door een smartphone app die je eenvoudigweg vraagt om een paar foto’s van je voeten te maken terwijl je op een standaard vel papier staat.

sizeme3

Dit bedrijf heeft inmiddels €1,25 miljoen opgehaald bij investeerders en kan nu de volgende stap gaan zetten. Aangezien geen voet hetzelfde is, betekent die stap dat er in potentie 7 miljard verschillende schoenmaten kunnen ontstaan als iedereen zijn schoenen bij Feetz zou bestellen. Of eigenlijk zelfs 14 miljard, aangezien onze beide voeten al verschillen.

sizeme1

Het doel voor Feetz is om zodra het de data van een gescand paar voeten via de app ontvangt, binnen zeven dagen de schoenen af te leveren bij de klant.

De schoenen beginnen bij een prijs van waarschijnlijk rond de €200 per paar.

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …