Home 3D-Lifestyle 3D-geprinte “echo-foto” voor blinde zwangere vrouw

3D-geprinte “echo-foto” voor blinde zwangere vrouw

5 min lezen
0

Ouders in spé vinden het een van de spannendste momenten van de zwangerschap om via echo-foto’s alvast te zien hoe hun baby eruit gaat zien. Onlangs schreef 3Dprint Magazine over een bedrijf uit Estland dat deze foto’s omzet in 3D-objecten.

Het is veel realistischer als je een 3D-object in full color in je handen kunt houden dan als je een foto ziet. Tevens vinden klanten het leuk om later aan hun kinderen te kunnen laten zien hoe ze eruit zagen toen ze nog in de buik zaten.

tatiana5

De afgelopen dagen deed een verhaal over een zwangere Braziliaanse vrouw die ondanks haar blindheid dankzij 3D-printing toch kon voelen hoe haar baby eruit ziet veel stof opwaaien. Alle mainstream-media pakten het bericht ook op. De ontwikkeling van het 3D-printen van een echo-foto is niet nieuw, maar zoals met zoveel innovaties gaat het soms om detailverschillen in de toepassing ervan. Die bepalen vaak of de wereld het belang ervan in ziet of niet.

Dus als ‘valide’ ouders een foetusbeeldje krijgen, is het meer een gimmick, maar bij iemand met een beperking lost het echt een probleem op.

tatiana

Tatiana Guerra (30) werd op haar zeventiende blind. Ze had zich er al mee verzoend dat ze het kind in haar buik nooit zou kunnen zien, niet voor de bevalling en ook niet erna. Na de bevalling zou ze door te voelen toch een goed beeld kunnen krijgen van het gezicht van haar kindje. Maar ze zou verstoken blijven van het prachtige moment dat niet-blinde ouders dus wel meemaken, de eerste echo-foto.

In een YouTube-filmpje, onderdeel van de campagne – Iedere moeder verdient het om elk moment te kunnen omarmen – van luiermerk Huggies, zien we hoe Tatiana aan de dokter vraagt hoe haar zoontje eruit ziet. Ze proberen samen te raden hoe zijn neus, oren en mond eruit zien.

tatiana3

De arts vraagt haar: “Stel dat je je zoon zou kunnen aanraken, zou je je dan wél een beeld kunnen vormen van zijn uiterlijk?”

Hij geeft haar daarna een 3D-geprint beeldje waarboven in braille ‘Ik ben je zoon’ geschreven staat. “Este é o seu filho (dit is je zoon)”, zegt de man. “Nu kun je vaststellen door aanraking of hij er zo uit ziet als je gedacht had.” Tatiana raakt zeer geëmotioneerd op het moment dat haar vingers de brailletekst en afbeelding van het kind voelen.

tatiana

Dit karamel-moment is onderdeel van de #CountingTheDays-campagne van Huggies waarin meer blinde, zwangere vrouwen hun baby voor het eerst te ‘zien’ gaan krijgen via een 3D-geprint object.

Om meer te weten te komen over hoe je van een echo-foto een 3D-geprint object maakt, klik dan hier.

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …