Home 3D-Printen 3D-geprint Legohaar als fietshelm voor kinderen

3D-geprint Legohaar als fietshelm voor kinderen

4 min lezen
0

Haast iedereen kent wel de term ‘Legohaar’. De kenmerkelijke coupes van de gele mannetjes staan bij velen nog wel in het geheugen gegrift als jeugdsentiment. Lego is sinds jaar en dag populair speelgoed voor jong en oud. Het zat een tijdje niet mee qua populariteit van de speelgoedfabrikant uit Denemarken, maar sinds alweer een jaar of tien terug gaat het zelfs beter dan ooit. Dit komt mede door de samenwerking met andere grote bekende bedrijven en merken zoals de licenties van DC Comic, Star Wars en meer waardoor ook Batman en Yoda als Legopoppetjes te krijgen zijn. En dan vergeten we nog de Lego Movies. Kortom, het zit Lego anno 2016 behoorlijk voor de wind.

Het typerende haar van de Legofiguurtjes is nu zelfs de inspiratie geweest voor een nieuw soort fietshelm voor kinderen. Het product heet HelmetHair en is een helm in de vorm van Legohaar.

Deze HelmetHair is ontwikkeld om veilig fietsen voor kinderen te promoten en komt, zoals je mag verwachten, net als Lego uit Denemarken.

de298343679983-2

Net als Nederland is Denemarken een land van fietsers. Maar uit onderzoek blijkt dat maar liefst 44% van de kinderen die fietsen geen helm draagt. De ontwerpers van de helm gingen op zoek naar een aantrekkelijke helmvorm voor kinderen en kwamen tot dit toffe Legodesign.

Om de helm zo echt mogelijk op Legohaar te laten lijken scande het Deense marketing- en designbureau MOEF voor de designers een echt Legohaarkapje in met een 3D-scanner. Het 3D-model van de helm werd geprint op een Zcorp Z650 3D-printer als prototype. Deze werd daarna in de juiste kleur gespoten. De helm in de video dient dan ook echt puur als prototype om te laten zien hoe het design eruit ziet.

4cdb0043679983-57fe3861c646d

2dab2c43679983-57fe3861c7058

De ontwerpers hopen dat deze helm voldoende aandacht krijgt zodat Lego zelf de potentie ziet van een fietshelm in de vorm van Legohaar en deze wellicht zelf op de markt wil brengen.
Hoewel hier in Nederland wellicht nog minder kinderen een fietshelm draagt zou het zomaar kunnen dat het product zelfs rijp is voor de Nederlandse markt!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…