Home 3D-Lifestyle 3D-geprint gezelschapsspel met dieren en een iPad

3D-geprint gezelschapsspel met dieren en een iPad

3 min lezen
0

Het spel Fabulous Beasts, een innovatief 3D-geprint spel dat al een tijdje op Kickstarter staat, lijkt zijn financieringsdoel te gaan halen. Fabulous Beasts, dat werd bedacht door de Londense gamedesigner Alex Fleetwood, werkt met het stapelen van 3D-geprinte dieren tot ze een soort toren vormen.

fabbeasts

Het spel is verbonden met een digitaal platform, en telkens als een dier wordt toegevoegd aan de stapel, wordt het toegevoegd aan de oerwereld op het tablet. Nieuwe soorten kunnen worden gemaakt door twee beesten te kruisen, maar als de toren valt, krijg je te maken met een massa-uitsterving.

fb

Het spel, dat een Indiecade Technology Award won in 2015, werd ontwikkeld met behulp van aangepaste sensing technologie die het design team gemaakt heeft met behulp van een Arduino prototyping platform. Maar volgens designer Tim Burrell-Saward was een van de belangrijkste instrumenten in de totstandkoming van de game een 3D-printer.

e52eb1af5477f2e940a3103544f8d4

De ontwikkeling van het spel was een lang en complex proces, dat zijn vruchten af ​​lijkt te werpen nu de Kickstarter campagne zijn doel aan het halen is. De creatie van elk beest was een uitdaging; hun vormen moesten complex genoeg zijn, zodat ze niet al te makkelijk te stapelen waren, en ze moesten ook stevig zijn, omdat ze herhaaldelijk zouden gaan vallen vanaf grote hoogtes. Tot slot moesten ze aantrekkelijk zijn om naar te kijken zijn, wat Burrell-Saward mooi heeft bereikt met de kleurrijke, geometrische beesten.

a789ea189539e414ecca0970fd64cf

“We denken dat we de heilige drie-eenheid van uiterlijk, stapelbaarheid en maakbaarheid bereikt hebben, maar dat is alleen gelukt door veel prototyping, en natuurlijk een vrij grote hoeveelheid filament “, voegt hij eraan toe.

ee29833dbc904f6801b80f4f18acd5

Naarmate de oplages van het spel gaan toenemen, zal de maker over gaan schakelen naar gieten als productiemethode.

Tim_Photo_1

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …