Home Uncategorized XtreeE en VINCI gaan samen constructies maken met betonprinting

XtreeE en VINCI gaan samen constructies maken met betonprinting

2 min lezen
0

Het Franse constructiebedrijf VINCI Constructions staat reeds bekend om haar vooruitstrevende projecten in de bouw. Het bedrijf doet tevens veel aan nieuwe technologie maar wil nu nog een stap verder gaan. Door een samenwerking met het eveneens Franse bedrijf XtreeE wil het nu aan de slag met betonprinting. De nieuwe startup is namelijk gespecialiseerd in groot-volume 3D-printing en is opgericht door een groep enthousiastelingen die met behulp van nieuwe en digitale technologie de bouwindustrie op zijn kop willen zetten.

XtreeE werkt momenteel samen met een soort 3D-printing innovatielab (vergelijkbaar met de 3D Makers Zone) om toegang te krijgen tot het netwerk, de designers en andere materiaalprinters en klanten van deze plek.

XtreeE zal dankzij de samenwerking met VINCI sneller kunnen groeien, en VINCI krijgt direct toegang tot de expertise in 3D-printing die aanwezig is bij XtreeE. Hiermee neemt VINCI direct de leiding ten opzichte van haar concurrenten op het gebied van digitale productietechnologie.

VINCI heeft meteen ook een aandeel in de startup genomen, dus de band is hecht en XtreeE zal niet snel ook concurrenten van VINCI gaan helpen.

We zijn benieuwd wat de twee partners voor bijzondere constructies gaan maken de komende jaren.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …