Home 3D-Innovation US Marines maken 3D-geprinte explosieven

US Marines maken 3D-geprinte explosieven

3 min lezen
0

Om precies te zijn gaat het om 3D-geprinte hulzen waar de mariniers explosieven in stoppen die ze vervolgens laten ontploffen. De divisie van de US Marine Corps die deze explosieven getest heeft, was op zoek naar een oplossing voor het probleem dat er telkens veel moet worden meegesleept in het veld. Allerlei onderdelen waarvan de meeste nooit gebruikt worden, maar je weet nooit wanneer je ze nodig kan hebben…

Met de 3D-printer kunnen de soldaten nu binnen 24 uur nieuwe explosieven fabriceren. Ze ontwerpen een huls of downloaden die (want er staan er genoeg op internet) en zetten de 3D-printer aan. Daarna stoppen ze er explosief materiaal in en sluiten alles aan, klaar voor actie. Een team van de Explosive Ordnance Disposal (EOD) Marines testte de explosieven in samenwerking met het Special Purpose Marine Air-Ground Task Force-Crisis Response (SPMAGTF-CR) team in Spanje. Dit team opereert meestal in Noord-Afrika en soms in Europa.

De sergeant van het team geeft aan veel kansen te zien om ter plekke van alles te kunnen ontwerpen dat speciaal op maat is voor waar de specifieke situatie om vraagt en dit snel te kunnen produceren. Dingen die je normaal niet eens kunt kopen omdat ze geeneens bestaan.

Dit is erg handig in crisissituaties in gevechtsgebieden zoals in het Midden-Oosten, de voordelen van het hebben van een minifabriekje dat kan maken wat je nodig hebt in het veld, zijn ontelbaar.

In de onderstaande video kun je zien hoe de (hulzen van de) explosieven worden 3D-geprint en getest. Dit is nog maar de eerste stap in het ontwikkelen van de volgende generatie oorlogstuig.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-geprint softseat-concept combineert natuur met duurzame technologie

Lilian van Daal presenteert haar nieuwste biomimicry project: Radiolaria #1. Radiolaria #1…