Home 3D-Lifestyle Unieke 3D-geprinte gebouwen voor Australië

Unieke 3D-geprinte gebouwen voor Australië

4 min lezen
0

In de Australische stad Perth wordt binnenkort begonnen met het bouwen van huizen die via de unieke 3D-printmethode van de bekende Italiaanse ondernemer Enrico Dini worden gefabriceerd. Dini, die uitgebreid belicht wordt in de eerste editie van het 3Dprint Magazine, heeft een bijzondere methode ontwikkeld voor in eerste instantie koraal-printing en later ook voor huizen.

house2-1024x576

De oprichter van het bedrijf D-Shape gebruikt zeer grote machines die grondstoffen mixen tot een soort stenen structuren.

house4-1024x576

Een Australische ondernemer wil meerdere huizen in Perth laten neerzetten die gefabriceerd zijn via Dini’s methode. De stenen blokken die gemaakt worden via de printmethode van de Italiaanse visionair worden samengevoegd door machines tot een futuristisch ogende structuur.

diniprinting-1024x768

De printtechniek gebruikt zand gemixt met zout en een milieuvriendelijke biocomponent die dienst doet als bindmiddel dat het zand in steen verandert. Dit project zal heel veel tijd en geld gaan besparen in het bouwproces en is bovendien ook nog eens heel milieuvriendelijk omdat het de grond rondom de bouwplek gebruikt als grondstof voor het fabriceren van de stenen waar het huis van gemaakt wordt.

Dit is natuurlijk een prachtig idee en het gebruik van het gruis, zand en zout wat al van nature in de omgeving aanwezig is, kost bovendien bijna niets. Het bindmiddel kost ook weinig (slechts 150 euro per ton); de materiaalkosten voor een huis zijn 75 euro per vierkante meter, inclusief de energie die nodig is om de machine te laten draaien. Met vervoerskosten en arbeidskosten erbij, zullen ze ongeveer 25.000 euro kwijt zijn om een huis van 65 vierkante meter te bouwen.

dinistructures-1024x768

Het huis heeft openingen voor ramen die zo ontworpen zijn dat er standaardramen in passen. Toekomstige huizen zullen echter ook anders ontworpen kunnen worden zodat er ramen met futuristischere vormen in kunnen. Ramen die zelf ook 3D-geprint zijn. Nu kan dit ook al, maar dan zouden het ramen van een soort kunststof moeten zijn.

house6-1024x433

Voor de energie en water voor deze huizen wordt gekeken naar zonnepanelen, windenergie, warmtepompen, regenwaterputten en andere duurzame systemen. Hiermee kunnen ook elektrische voertuigen die bij het huis staan worden opgeladen.

house1-1024x768 house7-212x300 dinistructures2-300x225 house-cave-desert-300x152 house-dune1-281x300 house-cave-desert-212x300

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …