Home 3D-Printen Ultimaker start samenwerking met internationaal toonaangevende materiaalbedrijven

Ultimaker start samenwerking met internationaal toonaangevende materiaalbedrijven

6 min lezen
0

Ultimaker, wereldleider op het gebied van desktop 3D-printen, kondigt vandaag op  Rapid + TCT in Fort Worth, Texas aan samen te gaan werken met een aantal toonaangevende internationale materiaalbedrijven. De partijen slaan de handen ineen om te voldoen aan de groeiende vraag van professionele eindgebruikers, die de hoogwaardige technische materialen van deze materiaalbedrijven ook willen gebruiken op Ultimaker 3D-printers. Ultimaker is een samenwerking aangegaan met DSM, BASF, Dupont, Owens Corning, Mitsubishi, Henkel, Kuraray, Solvay en Clariant als onderdeel van een allianceprogramma om printen met hoogwaardige kunststoffen en composieten op Ultimaker-machines mogelijk te maken.

Materiaalprofielen in Ultimaker Cura
Ultimaker levert software gebaseerd op uitgebreid onderzoek, ontwikkeling en materiaalkennis, waarmee de partners materiaalprofielen kunnen ontwikkelen voor hun bestaande en nieuwe materialen. De materiaalprofielen, die via Ultimaker Cura beschikbaar worden gesteld, zorgen ervoor dat eindgebruikers ook met deze hoogwaardige materialen betrouwbaar kunnen printen op hun Ultimaker 3D-printers. De samenwerkingen vormen een sterke basis voor de toekomst en openen deuren voor meer geavanceerde toepassingen op basis van de behoefte van gebruikers.

Jos Burger, CEO van Ultimaker: “3D-prints van hoge kwaliteit zijn het resultaat van een optimale afstemming tussen hardware, software en materialen. De strategische samenwerking met deze wereldwijde materiaalbedrijven maakt het gebruik van de meest geavanceerde engineering plastics op Ultimaker-printers mogelijk. Hierdoor kunnen de klanten van deze materiaalbedrijven en Ultimaker 3D-printen volledig in hun bestaande workflow integreren en krijgen zij toegang tot geavanceerde materialen voor een breed scala aan toepassingen in verschillende segmenten en industrieën.”

Volgens IDC zullen de wereldwijde bestedingen aan 3D-printtechnologieën in 2018 naar verwachting bijna 12 miljard dollar bedragen. Naarmate 3D-printen populairder wordt bij ondernemingen, is er een toenemende behoefte aan materialen die gedurende de gehele productontwikkelingscyclus kunnen worden gebruikt. Een grote autofabrikant kan bijvoorbeeld een bepaald soort plastic gebruiken om het merendeel van zijn onderdelen te maken. Het maken van prototypen met hetzelfde materiaal middels 3D-printen is hierbij waardevol, omdat men zo direct een idee heeft van het eindresultaat, of zo het eindproduct direct kan printen.

“De prestaties en betrouwbaarheid van Ultimaker 3D-printers waren voor ons cruciaal bij het ontwikkelen van ons technisch filament XSTRAND™,” zegt Dr. Chris Skinner, Director Front End Innovation bij Owens Corning. “Het betrouwbare platform van het Ultimaker systeem stelde ons team in staat om op efficiënte wijze technische oplossingen met hoge prestaties te ontwikkelen voor deze groeiende markt. We gebruiken deze systemen dag in dag uit om zowel onze innovaties als die van onze klanten mogelijk te maken.”

Julien Guille, Hoofd Additive Manufacturing bij Decathlon’s Add Lab: “Wij willen sport voor een breed publiek toegankelijk maken door kwalitatieve, technische producten te leveren tegen de beste prijs. Het grotere bouwvolume van de Ultimaker S5 stelt ons nu in staat 3D-prototypes te printen voor nog meer producttypen, zoals schoenen en helmen. Dankzij het open filamentsysteem kunnen we deze objecten printen met de door ons gewenste materialen – we kunnen testen, falen en verbeteren. We kunnen de manier waarop we prototypen, de manier waarop we creëren, veranderen. Dit stelt ons in staat om innovatie te versnellen en nieuwe concepten in een eerder stadium te evalueren, waardoor tijd en kosten worden bespaard. De Ultimaker S5, gecombineerd met Ultimaker Cura-software, past naadloos in ons development keten en de verbeterde bruikbaarheid geeft het team van het Decathlon Add Lab de kracht om de juiste producten voor onze gebruikers op het juiste moment te leveren.”

Bron: Ultimaker

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …