Home 3D-Innovation TU Delft studenten creëren patroon voor flexibele 3D-prints

TU Delft studenten creëren patroon voor flexibele 3D-prints

2 min lezen
0

3D-printing wordt al veel toegepast in de fashion-industrie. Gave prototypes en 3D-geprinte kleding passeren steeds vaker de revue. De uitdagingen liggen vooral in het printen van geschikte materialen om te dragen. Materialen die flexibel zijn, rekbaar en sterk. Of zacht en comfortabel. Maar om flexibiliteit in de prints te creëren hoeft de oplossing niet altijd in de materiaalhoek te zitten.

Dat het 3D-printen van patronen in harde materialen ook wonderlijke flexibele effecten geeft, ontdekten twee studenten aan de TU delft.

Ben Kromhout en Lukas Lambrichts studeren beide Technologies for Concept Design en kwamen met een briljant patroon die, eenmaal geprint, flexibiliteit in harde materialen aanbrengt. Om een sterk en flexibel model te creëren kopieerden de studenten een methode waarmee meestal hout wordt gebogen. Om dit patroon toe te passen voor 3D-printing gebruikten de studenten Illustrator en SolidWorks en creëerde zodoende verschillende prototypes.

flex3

Alle prototypes bevatten verschillende variabelen waarmee weer verschillende vormen van flexibiliteit werden behaald.

Uit de tests kwam prototype 4 als beste uit de bus in verband met de verschillende iteraties van het patroon en de grootste gaten. Volgens de studenten heeft het 3D-geprinte materiaal niet alleen een flexibele eigenschap maar voelt het zelfs aan als textiel.

flex4

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…