Home 3D-Innovation TNO en BigRep slaan handen ineen met AMSYSTEMS

TNO en BigRep slaan handen ineen met AMSYSTEMS

3 min lezen
0

Het Nederlandse TNO, de organisatie voor toegepaste natuurwetenschap, stapt samen met het Berlijnse BigRep in een nieuw joint venture project genaamd AMSYSTEMS. Deze samenwerking werd vorige week officieel getekend tijdens Formnext in Frankfurt.

Als ‘part of the deal’ steekt het Duitse BigRep, dat bekend staat om haar grote FDM-printers waar hele bijzettafels en dressoirs uit rollen, maar liefst 1 miljoen euro in de joint venture. Het is de bedoeling dat AMSYSTEMS een volledig geautomatiseerd 3D-printproces gaat ontwikkelen dat vele objecten tegelijk kan printen in een zo kort mogelijke tijd. Het doel is dan ook om het huidige printproces maar liefst 10 keer sneller te maken. Om dit te bewerkstelligen zal een systeem worden ontwikkeld met robots die het post-proceswerk na het printen automatisch zullen verrichten en zal het complete 3D-printproces worden gereviseerd. Dit is het gedeelte waar BigRep de grootste vinger in de pap zal hebben in de joint venture.

bigrep-one-w-man-1

Volgens BigRep mogen we behoorlijk wat innovaties verwachten en zullen de standaarden van vandaag drastisch veranderen door nieuwe, slimme innovaties. Zo zullen de platforms waarop de objecten geprint worden beweegbaar zijn en zo naar verschillende stadia in het proces worden doorgestuurd.

tno-hyproline-printvalley-metal-3d-printer

BigRep heeft door deze innige samenwerking met TNO nu ook toegang tot Printvalley, het volledig geautomatiseerde 3D-printsysteem van TNO. BigRep heeft ook toegezegd om te investeren in de vorm van geld en mensen in de laatste versie van Printvalley genaamd ‘Printvalley 2020’.

Ook deze deal laat zien dat de 3D-printmarkt in de industrie zich beweegt richting een volledige geautomatiseerd proces. Iets wat noodzakelijk is wil men additive manufacturing toevoegen als volwaardig productieproces voor kleine series.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…