Home 3D-Innovation Sexy 3D-printster en webdeveloper Wu wil meer vrouwen in technologie

Sexy 3D-printster en webdeveloper Wu wil meer vrouwen in technologie

5 min lezen
0

De pittige, ondernemende en sexy dame Naomi Wu uit Shenzen, China combineert de status van sekssymbool met die van blogger, vlogger en techie. De Chinese dame maakt bijzondere ontwerpen voor 3D-printing en exposeert die op haar eigen lichaam, een lijf dat is bewerkt om de aandacht te trekken.

Alle clichés heeft ze weleens gehoord en naar haar hoofd geslingerd gekregen. Ze is een bimbo, een slet oftewel een meisje dat het bij gebrek aan brains vooral van haar plastisch chirurgisch getweakte looks moet hebben. Naomi Wu, die zichzelf online SexyCyborg noemt, moet daar wel om lachen. Die kritiek komt vooral vanuit het Westen, maar in haar thuisland China lopen de mensen met haar weg en vinden ze het fantastisch als een vrouw creatief en technisch is én er ook sexy uitziet.

Feit is dat Wu niet alleen een lekker lichaam heeft, maar ook echt iets kan. Om te beginnen kon ze al heel goed Engels. Dit was haar eerste fascinatie en nadat ze dat taal eenmaal onder de knie had, bedacht ze dat ze haar beheersing van het Engels ook kon gebruiken om online cursussen te volgen. Ze zocht naar een manier om geld te verdienen en besloot te leren coderen en web developen. Hoewel ze zich deze skills vooral eigen maakte om geld te verdienen, raakte ze al snel verslingerd aan de techwereld. Toen ze 3D-printing ontdekte, was ze vanzelfsprekend ook door die technologie getriggerd.

En toen gebeurde er iets geks. Waar mannen toch vaak een 3D-printer aanschaffen als gadget, deed Wu er andere dingen mee. Ze ontwierp items die passen bij het vrouw-zijn. Zo kwam ze met speciale hoge hakken waar ze geheime vakjes in ontwierp. Of wat dacht je van het rokje met led-verlichting erin? Een draagbare arm-manchet met drones erin? Ze draaide haar hand er niet voor om. Of toch wel eigenlijk.

Door de combinatie van technerd en lekker ding goed toe te passen heeft Wu haar eigen niche gecreëerd en dat leidde tot grote scharen kijkers, abonnees, fans, likes, volgers en noem maar op. Haar social media-kanalen doen het goed en haar op beurzen die ze bezoekt krijgt ze veel aandacht. Sex sells, zo eerlijk moet je zijn.

Ze geeft wel toe dat het niet gemakkelijk was om te komen waar ze nu is. Drie pijnlijke operaties om het mogelijk te maken 1.600 cc (1,6 liter) aan borstimplantaten te dragen zijn toch wel een pittig offer. Maar dan heb je ook wat. Ze trekt er veel aandacht mee. Ze staat nu open voor allerlei andere implantaten waarmee ze haar lichaam kan koppelen aan gadgets en dat zou pas echt een SexyCyborg van haar maken.

Waarom ze het allemaal doet? Onder andere om vrouwen te laten inzien dat zelfs iemand met het uiterlijk van een bimbo met gemak geweldige dingen kan verzinnen en maken in de techwereld. Dus als zij het al kan, kunnen andere vrouwen het zeker ook, zo is de boodschap.

Leuk toch? Genoeg redenen om Naomi te volgen, in ieder geval twee.

Het LED-rokje
Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Boskalis installeert 3D-geprinte koraalriffen in zee bij Monaco

Is het mogelijk om koraalriffen te 3D-printen van materiaal dat ter plekke gebaggerd is? K…