06 juli 2022
Home 3D-Printen 3D-printen als oplossing voor plastic in de rivieren

3D-printen als oplossing voor plastic in de rivieren

5 min lezen
0

Wie nog nooit gehoord heeft van de plastic soup in de oceaan, leeft onder een steen en/of heet Donald Trump. Wat oplossingen betreft, wordt er op verschillende plekken in de wereld al druk gewerkt aan slimme manieren om dit almaar groeiende probleem te tackelen.

In Nederland begrijpen we inmiddels ook dat de plastic soup steeds weer aangroeit door wat de rivieren aan plastic vervuiling aanvoeren. Het probleem aan de wortel aanpakken dus, hier ontstaat het, hier houdt het op. Creatieve denkers, innovators, ontwerpers en ingenieurs gaan met zijn allen bij elkaar zitten om tot oplossingen te komen en het vervuilingsprobleem van de plastic soup te hacken.

plasticfreerivers1

3D-printen zal als middel worden ingezet om de ideeën direct vorm en vastigheid te geven om uiteindelijk tot plasticvrije rivieren te komen. Dat kan zowel betekenen dat er objecten ontworpen worden die de vervuiling uit de rivieren gaan halen als dat er bestaande objecten op milieuvriendelijkere wijze (of van milieuvriendelijkere materialen) gemaakt gaan worden.

plasticfreerivers4

En het leuke is, iedereen die denkt een bijdrage te kunnen leveren vanuit zijn vakgebied mag meehelpen. 3Dprint Magazine deelt met alle liefde de oproep voor dit goede doel!

plasticfreerivers5

Ben jij de Creatieve denker, Innovator, Ontwerper, Ingenieur die mee wil helpen om tot innovatieve oplossingen te komen om plastic uit de Nederlandse rivieren te verwijderen en te hergebruiken?

Ben jij de Maker, Techneut, ICT-er, AudioVisualdesigner die, met behulp van bestaande en nieuwe technologieën zoals 3D-printing, Robotica, Sensor technologie, Drones, Kunstmatige intelligentie, Apps etc etc mee kan helpen om een prototype te maken van een oplossing om plastic uit de Nederlandse rivieren te verwijderen en te hergebruiken.

Ben jij de Entrepreneur, Business developer die mee kan helpen met uitwerken van een plan voor realisatie  van de innovatieve oplossingen om plastic uit de Nederlandse rivieren te verwijderen en te hergebruiken.

Ben jij de Student die mee wil helpen met bedenken en maken van de innovatieve oplossingen om plastic uit de Nederlandse rivieren te verwijderen en te hergebruiken?

Aarzel niet en schrijf je direct in via de website!

AAEAAQAAAAAAAAa7AAAAJDFjYzVjZTg1LTQ0NGUtNGEzZi1iNjdkLWE4NTdiZTY0YTgzYg

De makathon is zo opgezet dat doormiddel van co-creatie wordt toegewerkt  naar prototypes van innovatieve oplossingen met daarbij een business plan. De beste oplossingen mogen uiteindelijk worden gepresenteerd aan de Innovationboard. De Innovationboard bestaat uit leden die middelen ter beschikking kunnen stellen (zoals een pilotplek in de rivieren) om de oplossingen een stap verder te brengen.

plasticfreerivers2

Opzet Makathon Plastic Free Rivers:

  • Vrijdag 20 mei van 9.00 tot 20.00: Toepassen design thinking om in te leven in het vraagstuk en te komen tot innovatieve oplossingen. Dit belooft een energieke dag te worden.
  • Vrijdag 10 juni start 9.00 en Zaterdag 11 juni einde 21.00: In teams ontwikkelen prototypes en businessplan. Nieuwe technologieën zoals 3dprinting, internet of things, drones etc zijn beschikbaar (er worden ook masterclasses gegeven over verschillende onderwerpen)
  • Vrijdag 1 juli; Een selectie van de teams mag een pitch presentatie geven aan de innovationboard.

Zie de website www.plasticfreerivers.com voor meer informatie (wordt nog continu bijgewerkt)

plasticfreerivers3

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …

Laatste reviews

Krijg het laatste nieuws direct in je mailbox!

Don’t worry we don’t spam

3D MODEL MONDAY

Toon meer

Meest gelezen

3D-PRINT DEAL