Home Uncategorized Printr komt met gratis slicer app: Katana

Printr komt met gratis slicer app: Katana

4 min lezen
2

De Nederlandse 3D-printstartup Printr laat zien dat ze de $820.000 die ze als investering gekregen hebben niet over de balk smijten en komt met interessante nieuwe gratis software.

Logo_Printr

2c77f72b-58cd-42d9-97e5-f601020dbe88

Printr probeert om via hun FORMIDE platform het slicen en aansturen van 3D-printers makkelijker te maken. Met de lancering van Katana belooft het bedrijf het gemakkelijker te maken om je prints te fine-tunen. De desktop app is gratis te downloaden en bevat 160 voorgeprogrammeerde printerinstellingen en meer dan 50 materiaalprofielen.

katana_preview

Dat klinkt interessant, maar is het ook een reden om het in gebruik te nemen ten koste van een slicer die je nu al in gebruik hebt?

Douwe Bart Mulder van Printr zegt: “Het is enorm belangrijk dat je printer goed gekalibreerd is en dat alle parameters in je slicingprogramma goed staan om zo een goede print te krijgen. Maar veel slicingsoftware is onnodig ingewikkeld aan de voorkant. Met Katana krijg je een demonstratie van een veel eenvoudiger proces dan wat we vandaag de dag in alle andere slicingsoftware hebben, zonder dat dit ten koste gaat van de printkwaliteit.”

katana2

“Tijdens het beta-testen van The Element en FORMIDE met meer dan 250 gebruikers kwamen we op het idee. Het doel was vanaf het begin om de 3D-printer community een nieuwe blik te verschaffen op hoe je indrukwekkende prints kan maken, op een consistente manier en in een significant kortere tijd.”

katana3

Wat doet Katana dan precies?

Het is geen geheim dat het prepareren van een model voor 3D-printing, het zogeheten slicingproces, een van de saaiste onderdelen is van het hele 3D-printingproces. Katana converteert je 3D-model (in .stl-formaat), gebruikt de diameter van de nozzle, print- en bewegingssnelheden, laaghoogte en andere variabelen om de coördinaten vast te stellen waar hij heen moet bewegen en op welke snelheid. Zodra dat allemaal ingesteld is, wordt er een .gcode gemaakt die via SD-card of USB naar de printer gestuurd kan worden.

katana1

Je kunt als je wilt ook bestaande sliceprofielen importeren in Katana.

 

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in Uncategorized

2 Reacties

  1. Mike

    23 december 2015 op 09:31

    Voor alle windows gebruikers die enthousiast worden van dit verhaal, bespaar je de moeite, het is alleen beschikbaar voor Mac en Linux…

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …