Home 3D-Science Organovo gaat vol voor 3D-gebioprinte menselijke lever

Organovo gaat vol voor 3D-gebioprinte menselijke lever

3 min lezen
0

Het 3D-bioprinten van transplanteerbare menselijke organen en weefsels lijkt nog ver weg, maar het Californische Organovo gaat er nu blind voor. Het bedrijf uit San Diego heeft besloten haar focus volledig te leggen op het ontwikkelen van 3D-geprinte menselijke levers, via de bioprinting methode. Vorig jaar slaagde Organovo er al in om leverweefsel te printen en daarmee vielen ze zowel in de prijzen als in de papieren (er werd veel geld mee verdiend).

organovo-bioprinting

Deze aankondiging volgt op goede resultaten in dierproeven. Nu gaat het bedrijf zich focussen op twee gebieden. Het eerste is een acute chronische leverindicatie waar een 3D-geprint leverweefsel patch kan zorgen voor therapeutische voordelen.

organovo-logo-1

organovo-exvive3d-liver-models-1

Ten tweede zal Organovo oplossingen gaan ontwikkelen voor pediatrische metabolische leverziekten, waar een gebioprinte leverweefsel patch therapeutische voordelen kan opleveren.

organovo-21

“De wetenschappelijke en commerciële vooruitgang die we hebben al geboekt hebben met ExViveTM menselijk leverweefsel in medicijn toxiciteit testen, heeft ons een stevig fundament verschaft waarop we een groter weefsel willen gaan bouwen voor transplantatie”, zegt Keith Murphy, CEO van Organovo. “Het bevorderen van ons eerste therapeutische weefsel in preklinische ontwikkeling is een belangrijke mijlpaal voor Organovo. Wij zijn van mening dat 3D-gebioprinte weefsels een kans om bieden voor patiënten die lijden aan leveraandoeningen.”

bioprinting_advantages-1

Als het nieuwe initiatief volgens plan verloopt zal Organovo tussen drie en vijf jaar een Investigational New Drug (IND) aanvraag bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) indienen voor hun therapeutische leverweefsel. Ze zijn ook van plan om hun programma in andere landen uit te voeren, hetgeen zal helpen bij het versnellen van de time to market.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …