Home 3D-Gear Onderzoekers bouwen scanner die 3d-geprinte wapens detecteert

Onderzoekers bouwen scanner die 3d-geprinte wapens detecteert

2 min lezen
0

detectors-l

Er duiken steeds vaker 3D-geprinte pistolen of onderdelen van pistolen op in de wereld. Inmiddels zijn onderzoekers erin geslaagd om een scanner te bouwen die deze wapens kan detecteren.

Aan een universiteit in Manchester is een prototype van de scanner gebouwd. Deze scanner detecteert 3D-geprinte pistolen, bommen en messen die mensen bij zich hebben en kan gebruikt worden bij beveiligingspoortjes. De machine werkt via radargolven en software en kan snel en zeer precies scannen, op grote groepen mensen en tot 25 meter afstand.

De machine laat zien hoe groot de kans is dat iemand in een groep een wapen of bom bij zich heeft, stuurt die informatie naar de bewakers en toont hen waar diegene zich bevindt.

Er is wordt een draagbaar systeem van ontwikkeld, voor in straten. Het mooie aan het apparaat is dat het geen schadelijke straling produceert (1000 keer minder dan een mobieltje) en dat het geen privacy-regels overtreedt omdat het geen afbeeldingen van mensen genereert.

In Philadelphia en ook in Groot-Brittanië zijn overigens al wetten aangenomen die het volstrekt illegaal maken om een 3D-geprint pistool te maken of hebben. 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …