Home 3D-Gear Nieuwe 3D-scanner die je aanstuurt met je smartphone

Nieuwe 3D-scanner die je aanstuurt met je smartphone

3 min lezen
0

Goede 3D-scanners zijn duur. Gelukkig is er ook keuze in het goedkopere segment, waar je als consument voor een paar honderd euro ook aan een scanner kunt komen. De kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid daarvan laten echter vaak te wensen over, is een veelgehoorde klacht.

eora3

Het merk eora 3D is nu op Kickstarter begonnen met een campagne voor hun tussenoplossing. Een goedkoper scanner die in betere kwaliteit (weliswaar nog niet dezelfde kwaliteit als die je krijgt met professionele scanners) en veel betere gebruiksvriendelijkheid belooft. De oplossing: de computer in je smartphone doet het rekenwerk.

eora2

De eora 3D scanner ziet eruit als een soort cilinder en hij maakt contact met je smartphone via Bluetooth. Hij gebruikt een laser om het object in de exacte kleuren te scannen en laat de smartphone vervolgens analyseren wat de laser heeft gescand en reconstrueert dit in een 3D-model.

eora1

Door de gratis app van eora 3D te downloaden kun je eenvoudig je telefoon instellen. Zodra dat klaar is, kun je scannen, 3D-modellen delen, aanpassen en gereed maken voor printen.

f3fdfb2342931bab6df3216499a98d63_original

De Kickstarter-campagne geeft iedereen de kans om voor vroege instappers-prijzen een scanner te bestellen. Als je in de komende weken geld inlegt, kun je de eora voor slechts $199 krijgen en/of de Bluetooth draaitafel voor $259. Hiermee kun je objecten tot 200 milimeter in ongeveer vijf minuten inscannen. Het lijkt hard te gaan, want op het moment van schrijven stond de campagne al op $145.644, hetgeen betekent dat het de $80.000 die in 30 dagen tijd opgehaald moest worden, al ruim overschreden heeft!

1635d361113090e6d85b91a901d36e63_original

Het is de enige consumentenscanner die werkt met een groene laser die ongeveer 8 miljoen punten genereert. Bestanden kunnen geëxporteerd worden als .ply, .obj of .stl.

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …