Home Uncategorized Moederbedrijf van Netfabb bouwt 3d-printingfabriek van €20 miljoen

Moederbedrijf van Netfabb bouwt 3d-printingfabriek van €20 miljoen

4 min lezen
0

Het Duitse bedrijf FIT AG, moederbedrijf van netfabb, het populaire softwareprogramma voor developers voor 3D-printing, gaat bouwen aan een €20 miljoen kostende 3d-printing productiehal om op groot volume te kunnen printen.

netfabb

FIT Group produceert via 3D-printing al twintig jaar voor verschillende industrieën zoals de luchtvaart en de medische industrie op machines van onder andere EOS, SLM, Arcam, Objet, Voxeljet en Sintermask. De aanvraag voor het produceren van prototypes en eindproducten is het afgelopen jaar bij FIT Group verdubbeld, waardoor ze genoodzaakt waren hun productiecapaciteit eveneens te vergoten.

Deze groei heeft er mede voor gezorgd dat het bedrijf hard op zoek is naar een nieuw onderkomen voor de productie. De deuren van deze nieuwe faciliteit gaan open in 2016. Tegelijkertijd lanceert het Duitse bedrijf een nieuwe 3D-printingservice  genaamd FAB@FIT die zich vooral richt op het 3D-printen van grote volumes.

Volgens Carl Futh, CEO van FIT Group, wordt het bedrijf nu een echt industrieel partner. “Vorig jaar hebben we ons arsenaal uitgebreid met negen laser melting systemen. Op dit moment hebben we drie extra multilaser melting machines besteld naast nog eens twee electron beam melting machines. Maar het allermooiste is, is dat we deze technologieën gaan combineren en met elkaar laten integreren waardoor een betrouwbaar productieproces ontstaat met zo min mogelijk kansen op technische fouten. Deze nieuwe vorm van de maakindustrie zal ons kwalificeren als dé industriële partner met klanten over de hele wereld.”

slm

Verder ziet het bedrijf deze groei ook als onderdeel van het grotere plaatje waarin 3D-printing langzaam maar zeker een vaste plek aan het krijgen is binnen de industrie. “We staan op de drempel van een nieuwe tijd van industriële productie en met onze nieuwe fabriek zijn we van plan een grote bijdrage aan deze trend te leveren. Het succes van de ontwikkeling van de nieuwe standaard, het 3MF-format (wat het bekende bestandsformaat .STL zal gaan vervangen) voor industriële printdata die we samen met Microsoft ontwikkeld hebben is alvast een goede start”, zegt Alexander Oster, CTO van FIT Group.

De bijdrage van de FIT group aan het 3MF Consortium en de totstandkoming van deze nieuwe fabriek laat zien dat het bedrijf een behoorlijk omwenteling aan het maken is van een belangrijke speler in de 3D-printwereld naar een gigantische speler wereldwijd met een globale productiecapaciteit.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…