Home 3D-Culture & Design Met de Exoskin kun je sieraden op je huid 3D-printen

Met de Exoskin kun je sieraden op je huid 3D-printen

2 min lezen
0

Er bestaat reeds een lange traditie voor het direct op het lichaam bewerken van draagbare objecten, zoals kledingstukken, gipsen manchetten, en orthesen. Echter, deze analoge praktijken die vaak een perfecte vaardigheid vereisen, moeten de stap naar digitale fabricagetechnieken nog maken.

exoskin1

Een samenwerking tussen Autodesk Research en Carnegie Mellon University is juist daarin gedoken en heeft geleid tot een technologie waarmee je rechtstreeks sieraadontwerpen op je huid kunt printen. Deze technologie is nog in ontwikkeling. Door sieraden rechtstreeks op je huid te ontwerpen, krijg je een pasvorm die ongeëvenaard is. Dit is potentieel heel interessant voor het maken van fitness trackers, slimme brillen en zelfs medische apparaten zoals manchetten en beugels.

exoskin3 exoskin5 exoskin6

De technologie behelst een tweestaps proces, dat werkt via het aanbrengen van het gewenste ontwerp op je lichaam, of dat door iemand te laten doen. Dat hoeft niet met een stift, maar gaat via een Tactum, een systeem dat in feite je tekenbewegingen vastlegt met een Microsoft Kinect en een dieptecamera, en dit rechtstreeks op je huid projecteert. Hiermee ontstaat een digitaal overtrekpad waarop je kunt voortbouwen voor de volgende stap.

exoskin2

Het Tactum-systeem is eveneens in staat om losse input te herkennen en om te zetten in keurige geometrieën. Zoals gezegd, zit het systeem nog in de experimentele fase, maar uiteindelijk moet dit een hele spannende ontwerp- en productiemethode worden.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …