Home 3D-Lifestyle Mattel werkt met Autodesk aan 3D-geprint speelgoed

Mattel werkt met Autodesk aan 3D-geprint speelgoed

4 min lezen
0

3D-printing wordt al heel veel gebruikt om toys te ontwerpen en fabriceren. Het wachten is op hoe de grote speelgoedfabrikanten hiermee om zullen gaan. Sommige (Nintendo) laten zich van hun bangste kant zien door te denken vanuit bedreigingen, terwijl andere nadenken over de kansen die 3D-printing juist biedt. Mattel is nu van plan om daadwerkelijk met een lijn 3D-geprint speelgoed te gaan komen. Speelgoed waar consumenten zelf aan mee kunnen ontwerpen.

pngbase6434ff2df06ea8369a

Softwareleverancier Autodesk en speelgoedfabrikant Mattel hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst getekend. Het initiatief zorgt voor een link tussen het speelgoed van Mattel, onder andere bekend van Barbie en Fisher-Price, en de revolutionaire technologie op het gebied van 3D-ontwerp en 3D-printen van Autodesk.

26407

Een serie mobiele apps die binnenkort geïntroduceerd wordt, geeft gebruikers de mogelijkheid om hun eigen speelgoed te ontwerpen en door middel van 3D-printen tot leven te brengen. Doel van de samenwerking is om kinderen spelenderwijs en op een leuke manier te laten leren.

“Autodesk gaat krachtige maar makkelijk te gebruiken apps voor 3D-ontwerp en 3D-printen beschikbaar stellen om bij iedereen creativiteit aan te wakkeren”, zegt Samir Hanna, vice president en general manager van de divisie Consumer en 3D-printing bij Autodesk. “Samenwerken met een wereldberoemd merk als Mattel geeft ons de mogelijkheid om te laten zien hoe ons open 3D-printing platform Spark kan zorgen voor een beleving die de fysieke en digitale wereld met elkaar verbindt en de creatieve grenzen verschuift.”

comicon_mattel_toys_1357

“We worden continu geïnspireerd door de passie en creativiteit van jonge kinderen over de hele wereld”, zegt Doug Wadleigh, senior vice president van Toy Box, dat onderdeel is van Mattel. “Door onze expertise als het gaat om spelen en die van Autodesk op het gebied van creatieve apps en 3D-printen te combineren zijn we in staat om iets unieks te bieden dat past bij de ambitie van ons bedrijf.”

De eerste nieuwe app moet in de tweede helft dit jaar verschijnen, tegelijk met een speciale online hub van Mattel. Verdere details worden op een later tijdstip bekend.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …