Home 3D-Printen Makkelijker 3D-printen met filament uit handige doosjes

Makkelijker 3D-printen met filament uit handige doosjes

3 min lezen
0

Octofiber komt met een innovatie op het gebied van filament. Ze hebben een verbetering bedacht in de gebruiksvriendelijkheid van een spoel met filament met als resultaat dat je een rol makkelijker kan gebruiken en bewaren. Voornaamste winst is dat je minder mislukte prints hebt en tevens mooiere printresultaten.

OctofiberBoxRed

Een veelvoorkomend probleem is dat je filament in de knoop raakt op de spoel en afbreekt waardoor er geen materiaal meer wordt aangevoerd en je je na verloop van tijd onverwachts weer in-de-lucht-printend aantreft.

Job van Noorloos van The Plastic Enterprise en een ervaren 3D-printgebruiker zocht een oplossing voor rommelige werkplekken, filament dat in de knoop raakt en ongebruikte filamentspoelen die stoffig liggen te worden.

OctofiberIndicator

De oplossing lijkt, nu die voor onze neus ligt, vrij eenvoudig. Maar dat is altijd zo bij goede producten, achteraf kan iedereen het bedenken. In dit geval is de oplossing een simpel kartonnen doosje waar de spoel met filament in ligt. Het draadje komt eruit via een gaatje. Je zet de doos gewoon rechtop naast je printer en de spoel draait (op zijn plaats gehouden via twee 3D-geprinte klemmetjes) in de doos. Hierdoor heb je geen spoelhouder meer nodig, want die taak wordt overgenomen door het doosje.

comic-octofiber-

Octofiber schijnt ook nog te werken aan andere nieuwe ontwikkelingen zoals afvalpreventie en andere innovaties.

3Dprint Magazine testte de Octofiber op meerdere printers en voor meerdere printjes en het resultaat was tot nu toe vlekkeloos. Mooie oplossing!

IMG_2763 IMG_2764 IMG_2765

Wij houden ons graag aanbevolen om mee te denken in de nieuwe ontwikkelingen.

 

Octofiber is momenteel verkrijgbaar via resellers in Nederland, Finland, Zwitserland en India.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …