Home 3D-Innovation Maak een foto van de lippenstift van je vriendin en print je eigen lipstick

Maak een foto van de lippenstift van je vriendin en print je eigen lipstick

3 min lezen
0

 

Mink-Makeup-Printer

In de makeup-industrie wordt enorm veel geld verdiend. Een groot deel van die verdiensten zijn hocus pocus en bullshit. Veel van die marge kan tegenwoordig uit de zakken van de megabedrijven terugvloeien naar de consumenten dankzij een uitvinding die binnenkort beschikbaar komt.

Via je Mink Makeup 3D-printer maak je heel eenvoudig je eigen makeup zonder dat er een bedrijf tussen zit. De redenering is simpel: De bedrijven rekenen je veel geld voor iets dat technologie gratis aanbiedt. Dat ene ding is kleur.

Wat de uitvinder van de Mink daarmee bedoelt, is dat makeup eenvoudig gemaakt kan worden door inkt van normale kleurenprinters te gebruiken. Dit is dezelfde inkt die gebruikt wordt in de beauty industrie. Het werkt als volgt: als je (waar dan ook) een coole kleur ziet, bijvoorbeeld bij een kennis of op een YouTube-filmpje van makeup, kun je die kleur vastleggen, met je smartphone of met je computer. Op je computer definieert software heel eenvoudig welke kleur die pixel is en via je printprogramma print deze die kleur uit als makeup.

Mink-3D-printer-makeup Mink-3D-printer-makeup-2

De uitvinder zegt dat je de printer kan gaan gebruiken om rouge, oogschaduw, lip gloss en alle andere soorten makeup te maken. De printer zal minder dan $200 gaan kosten. De doelgroep wordt meiden onder de 21 omdat die nog geen vaste merken hebben en nog experimenteren met makeup en juist veel gebruik maken van sites als YouTube en Pinterest voor makeup ideeën.

De inkjet zorgt dus voor de pigment en samen met hetzelfde ruwe materiaal dat de industrie gebruikt, van poeders tot creme en lippenstift, wordt er makeup gemaakt. De lancering van de Mink wordt eind dit jaar verwacht.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …