Home 3D-Printen Maak een 3D-printbare puzzle van elke plek op Aarde met TopoTopo

Maak een 3D-printbare puzzle van elke plek op Aarde met TopoTopo

3 min lezen
0

Hoewel vakantiefoto’s leuk zijn om te bekijken en te laten zien na een geweldige trip of bezoek aan een magische plek zou je denken dat je met 3D-printing een extra dimensie zou kunnen geven aan deze mooie herinneringen. Zo dacht ook designbureau HUSH en bedacht een mooie en handige online tool om elk topografische locatie om te toveren tot een 3D-printbaar 3D-model.

De tool heet TopoTopo en biedt via een simpele interface de mogelijkheid om elke plek op de wereld in typen die je maar wilt. Toptopo vindt binnen luttele seconden de juiste plek en tovert het direct om naar een prachtige tegel die je kunt uitprinten. Maar dat is nog niet alles. Je kunt dit model ook omzetten in verschillende losse stukjes zodat je een mooie puzzle hebt van de locatie die voor jou zo dierbaar is.

Bureau HUSH wilde met deze tool mensen de mogelijkheid geven om rond de feestdagen een gave 3D-puzzle cadeau te kunnen geven. Deze gratis tool die, door de interactieve technieken en designexpertise van het bureau tot stand kwam, heeft een aantal opties wat betreft ontwerp, materiaal en kleur.

De data die TopoTopo gebruikt is open source en is afkomstig van de Shuttle Radar Topography Mission. Deze dataset is weer gekoppeld aan de API van Google Maps waardoor je in staat bent elke plek op Aarde in te typen die je maar wilt.

Het enige dat je dus ziet zijn hoogteverschillen in het terrein. Verwacht dus geen spannende dingen als je bijvoorbeeld “Amsterdam” intypt, aangezien Nederland onder zeeniveau ligt. Maar leuke vakantiebestemmingen als “Lago di Como” of “Zermatt” leveren mooie puzzles op.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…