Home 3D-Lifestyle Jouw hoofd op een stokje met de 3D-geprinte lolly’s van Candy Mechanics

Jouw hoofd op een stokje met de 3D-geprinte lolly’s van Candy Mechanics

5 min lezen
0

Een Britse startup genaamd Candy Mechanics gebruikt 3D-scanners en 3D-geprinte mallen om selfies om te toveren tot eetbare lolly’s in zes indrukwekkende smaken.

Het project draagt de naam “Heads on Sticks” en heeft net een zes weken durende trial met succes afgerond bij Selfridges London.

De startup is opgericht door Sam Part en Ben Redford uit liefde en passie om met technologie coole innovatieve dingen te doen die vooral leuk zijn. De twee snoeptechneuten sloten zich aan bij Makeversity, een makerscommunity die in 2013 werd opgericht. Makeversity brengt innovatieve makers samen en voorzien ze van workshops, gereedschap en materialen om succesvol een startup te kunnen beginnen. Zij plaatste Part en Redford in een workshop bij Selfridges London voor zes weken waar ze aan de slag gingen om succesvol eetbare lolly’s te maken. Mensen van straat en medewerkers van Selfridges vormden de eerste klanten.

De lolly’s worden gemaakt door een vrij eenvoudig proces. Als eerst wordt er een scan gemaakt van het hoofd van de klant met een 3D-scanner. Dit model van deze minibuste wordt vervolgens uitgeprint met een 3D-printer (in dit geval een Ultimaker 2). Deze prints worden daarna gebruikt om simpele mallen te maken die gebruikt kunnen worden voor het gieten van bijvoorbeeld chocolade. Op zich is elke smaak mogelijk, zolang het maar vloeibaar is en op den duur uithardt.

sticks

sticks3

“We zijn ervan overtuigd dat er op dit moment zoveel coole technologie is die ingezet zou kunnen worden bij de productie van snoepgoed zodat we de complete ervaring en het denken over snoep bij de klant compleet kunnen veranderen”, leggen Part en Redford uit in een interview met Makeversity.

Op dit moment kan je hoofd via 3D-scanners en 3D-printers worden omgetoverd tot lolly’s in de smaken: chocola, framboos & pistache, banaan & gezouten pinda, framboos & sesamzaad, gezouten mais & chocoladekrummels en pinda & chocoladekrummel.

smaken

Op de vraag waarom de mannen voor lolly’s als product hebben gekozen antwoorden ze simpelweg twee redenen. “Ten eerste denken we dat iedereen weleens aan zijn eigen gezicht of die van een ander zou willen likken. En ten tweede zijn we ervan overtuigd dat mensen het hoofd van bepaalde personen graag eens op een stok zouden willen zien. Dankzij Candy Mechanics is dit nu eindelijk mogelijk.”

Maar alle gekheid op een stokje, volgens co-founder Ben Redford maakt 3D-printen een grote impact op originele fabricagetechnieken, zowel op kleine als op grote schaal.
“3D-printers hebben de tijd van idee naar bruikbaar prototype dramatisch verkort. Ze hebben het maakproces compleet veranderd omdat je nu heel snel veel verschillende iteraties kan maken en eenvoudig kan doorontwikkelen, bestaande producten kan hacken met geprinte onderdelen en zelfs een klein aantal producten kan produceren vanaf je bureau, keuken of spaceshuttle.

Een ding is zeker. Het project geeft het woord ‘selfiestick’ in ieder geval een extra dimensie.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…