Home 3D-Gear Innofil3D komt met nieuwe PET-filamenten

Innofil3D komt met nieuwe PET-filamenten

3 min lezen
0

Het Emmense bedrijf dat een grote speler op de filamentmarkt is, kondigt een nieuwe lijn aan met PET. Het bedrijf gelooft dat PET de eigenschappen heeft die nodig zijn om de nieuwe standaard te worden in 3D-printen. In augustus zal Innofil3D met een campagne starten.

De prijs van de nieuwe filament-rollen zal dichtbij de prijsniveaus van de bestaande standaardmaterialen komen te liggen.

innofil3d2

Zoals iedereen die weleens met een 3D-printer in aanraking is gekomen weet, zijn PLA en ABS de meestgebruikte materialen voor FDM-machines. PLA is populair omdat het betaalbaar is, veel prettige eigenschappen heeft en biologischer is dan andere materialen.

ABS is daarentegen weer sterker en levert betere eindproducten op. Het stinkt wel meer en is giftiger. Maar nu is er een alternatief. PET, het bestaat uiteraard al langer, is nu geoptimaliseerd voor FDM-3D-printen en heeft een groter gebruiksgemak gekregen.

innofil3d1

“We geloven dat onze EPR PET alle eigenschappen heeft die nodig zijn om de 3D-printervaringen te verbeteren en het naar een hoger niveau te tillen. Het heeft het gemak van PLA in combinatie met de sterkere laagcohesie van ABS maar het ruikt niet vies tijdens het printen. EPR PET maakt het gebruikers bovendien mogelijk om te printen met wat ruimere marges wat inhoudt dat de instellingen niet zo superbelangrijk meer zijn. Hierdoor neemt de foutmarge wat af. Bovendien kan dit materiaal de gebruikers in staat stellen om met mooiere details te printen.”, aldus Sharon Woldering, Materiaalontwikkelaar bij Innofil3D.

innofil3d4

PET is weliswaar niet zo biologisch als PLA, maar het grote voordeel is wel weer dat het makkelijk te recyclen is. Het is overal te verkrijgen en is goedgekeurd voor gebruik in combinatie met eten en drinken en in speelgoed.

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …