Home 3D-Lifestyle In 2025 genereert 3D-printing 4 miljard voor de auto-industrie

In 2025 genereert 3D-printing 4 miljard voor de auto-industrie

3 min lezen
0

Volgens een analyse van marktonderzoekbureau Frost & Sullivan kan 3D-printen in potentie de productie, leveranciersketen en de vervangingsmarkt van de auto-industrie op zijn kop zetten.

In hun rapport suggereert het bureau dat de technologie tegen 2025 meer dan 4 miljard kan genereren in de auto-industrie, hetgeen zal resulteren in substantiële besparingen voor producenten, leveranciers en zelfs consumenten.

3dp_BMW_waterpump_wheel

Op dit moment zijn er nog heel wat beperkingen als gevolg van de kosten van machines en materialen en het gebrek aan software-oplossingen waardoor de technologie vooral gebruikt wordt voor onderdelen in lage oplage, gereedschappen en prototypes. Frost & Sullivan gelooft dat een daling in materiaal- en machineprijzen, geavanceerde software-integratie en sneller printen kunnen en gaan leiden tot een wereldwijde adoptie van de technologie in de industrie.

b2

“Zelfs als materialen goedkoper worden en technologische verbetering de integratie van 3D-printen gaan verbeteren binnen de maakindustrie, zullen issues als patentaansprakelijkheid, productgebreken en patentinbreuk blijven bestaan,” aldus Frost & Sullivan. “Wat nodig gaat zijn, is uitgebreide training alsmede dure data- en communicatiesystemen om ervoor te zorgen dat de operationele efficiëntie van de 3D-printers omhoog gaat en dataverlies, corruptie en diefstal omlaag gaan.”

Afgelopen jaar waren ongeveer 90% van de additive manufacturing toepassingen in de auto-industrie voor prototypes en 10% voor productie. Volgens de analyse kan er een grote verschuiving op dit gebied plaatsvinden als de prijzen van ruwe materialen als plastics en polymeren 40% dalen.

“Innovatieve materialen zoals carbon, metaalpoeders en titanium kunnen de mechanische, chemische en warmte-eigenschappen van geprinte producten radicaal verbeteren. Machines die gefocust zijn op kwaliteit en betere fabricageprocessen zullen zorgen voor veel minder nabewerking doordat ze producten maken met superieure toleranties en afwerkingsdetails.”

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …