Home 3D-Science Hond krijgt 3D-geprinte poot na ongeluk met grasmaaier

Hond krijgt 3D-geprinte poot na ongeluk met grasmaaier

2 min lezen
0

Romina, een whippet-hond, kreeg de schrik van haar leven toen ze een aanvaring had met een grasmaaier. De machine maaide niet alleen het gras, maar ook de poot van de arme hond. Aanvankelijk lagen beide voorpoten van het dier in puin, maar artsen wisten uiteindelijk de linkerpoot te redden en te ondersteunen via titanium plaatjes.

hond1

Romina was hier wel wat mee geholpen, maar bleef zwaar gehandicapt. De rechterpoot moest geamputeerd worden en de linkerpoot bleef na de operatie erg stijf en moeilijk te gebruiken.

3D_printed_prosthetic_leg_dog1

De eigenaars van de hond gingen op zoek naar een goede prothese voor haar en kwamen uiteindelijk uit bij een dierenziekenhuis, verbonden aan de Universidad del Valle de Mexico. De dienstdoende dierenarts, Dr. Beremiz Sanchez en zijn team ontwierpen een 3D-printbare prothetische poot die in staat is op natuurlijke wijze mee te bewegen met de drager.

hond2

Met de 3D-geprinte prothese-op-maat, moet Romina nu leren hoe deze te gebruiken en hoe zich voort te bewegen met haar nieuwe rechterpoot. Het revalidatiecentrum van het ziekenhuis zal haar ondersteunen in deze aanpassingen.

3D_printed_prosthetic_leg_dog

De prototypes zijn geprint in ABS en polycarbon en het eindproduct zal worden geprint in een soort aluminium dat weer bedekt zal worden met een natuurlijker uitziend, huidachtig materiaal.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …