Home 3D-Lifestyle Grootste fidget spinner van de wereld 3D-geprint

Grootste fidget spinner van de wereld 3D-geprint

3 min lezen
0

Deze fidget spinner is zo groot dat er een bladerenblower nodig is om hem te laten spinnen. Een Finse nerd YouTuber zegt de grootste werkende fidget spinner van de wereld te hebben. Het ding weegt 16 kilo en is niet alleen groot en zwaar, maar ook nog eens zelf gemaakt. Met behulp van een 3D-printer.

De fidget spinners zijn zo’n ongelooflijke rage dat zelfs op warme zomerdagen de bekende Ola-posters met ijsjes erop zijn afgeplakt met advertenties voor fidget spinners. Het populaire speelgoed wordt zowel op scholen als in kantoren massaal gebruikt en ziet er uit als een apparaatje met drie cirkels met daarin ijzeren lagers die het mogelijk maken dat de spinner gedurende een langere periode kan blijven draaien.

De apparaatjes worden stress toys genoemd omdat ze de gebruiker schijnen te helpen te ontstressen en hun aandacht te focussen. Ze zouden ook helpen tegen ADHD, angst en zelfs posttraumatische stress, hoewel niet alle artsen het daar mee eens zijn.

De reuzen-fidget spinner is natuurlijk niet geschikt voor deze doeleinden, want veel te groot en zwaar, maar hij ziet er wel indrukwekkend uit. De gast die achter het Hydraulic Press Channel zit, het populaire YouTube-kanaal dat zich focust op het slopen van alledaagse objecten met een hydraulische pers, richtte zijn aandacht dit keer op het populaire speeltje.

Met een 3D-printer maakte hij de spinner voordat hij zijn partner een bladerenblower liet gebruiken om hem te laten draaien.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …