Home 3D-Printen EU-delegatie krijgt innovatie-boost in 3D Makers Zone

EU-delegatie krijgt innovatie-boost in 3D Makers Zone

2 min lezen
0

Op dinsdag 5 april bezocht een delegatie directeuren-generaal van de Europese Commissie de 3D Makers Zone in Haarlem. Dit bezoek maakte onderdeel uit van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie en bood de Europese beleidsmakers de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen op de plekken waar de Nederlandse economie zich bezig houdt met de nieuwste innovaties.

De directeuren-generaal verzochten de Nederlandse gastheren om koers te zetten naar de 3D Makers Zone omdat daar gewerkt wordt met 3D-printing en andere nieuwe technologieën zoals robotica, internet of things en sensor networking. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het door het ministerie van Economische Zaken ingezette beleid van verslimming van de Nederlandse maakindustrie.

BezoekEuropeseUnie-3 BezoekEuropeseUnie

Deze zogeheten Smart Industry-plannen behelzen onder meer het stimuleren van investeringen in intelligente producten en onderdelen, efficiëntere business modellen en een duurzamere economie met veel minder overschotten en transport.

Tevens wordt in de 3D Makers Zone een nieuwe generatie werknemers opgeleid die vertrouwd is met dergelijke technologie; onontbeerlijk voor de toekomst van de Nederlandse maakindustrie.

BezoekEuropeseUnie-5 BezoekEuropeseUnie-6 BezoekEuropeseUnie-4

De directeuren-generaal kregen onder andere een presentatie te zien van de 3D Makers Zone en tevens een rondleiding langs de nieuwste hightech industriële digitale fabricage machines die de 3D Makers Zone rijk is.

Met veel enthousiasme keerde de delegatie terug naar hun hotel, een volgend bezoek wordt reeds ingepland, want men was nog lang niet uitgepraat.

BezoekEuropeseUnie-1 BezoekEuropeseUnie-2

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …