Home 3D-Printen Eerste grote merk dat 3D-geprinte onderdelen aanbiedt

Eerste grote merk dat 3D-geprinte onderdelen aanbiedt

4 min lezen
0

Het is op dit blog al vaak geroepen als business model en aanbeveling: “Consumentenmerken, maak je producten relevanter voor je doelgroep door er via 3D-printing toevoegingen op aan te brengen!” Voor nieuwe producten is dit zeer veelbelovend omdat je als producent als het ware een commodity product aanbiedt dat gepersonaliseerd en op maat kan worden gemaakt door 3D-geprinte toevoegingen. Producten die al ouder zijn en op de schroothoop gegooid dreigen te worden omdat ze achterhaald zijn of er een onderdeel van ontbreekt, kunnen nu nieuw leven ingeblazen krijgen.

Schermafbeelding 2016-06-07 om 14.30.35

Hoewel dit op papier prachtig klinkt, gaf de schrijver dezes daarbij altijd wel de kanttekening dat dit nog wel uitvoerbaar gemaakt diende te worden door het verbeteren van de 3D-printtechnologie, het op de schop nemen van hoe consumentenelektronicabedrijven logistiek georganiseerd zijn en het breder beschikbaar maken van 3D-printservicebureaus.

Schermafbeelding 2016-06-07 om 14.29.30

Vandaar dat wij bij 3Dprint Magazine dan ook reikhalzend uitkijken naar het initiatief van een groot Frans huishoudelektronicamerk. Het merk Boulanger brengt al 60 jaar technologie binnen bereik van consumenten via huishoudelijke apparaten. Dit bedrijf wil het nu mogelijk maken dat consumenten hun eigen producten kunnen repareren zodat deze langer meegaan. Om dit te realiseren heeft Boulanger ’s werelds eerste reserveonderdelen open source hub gelanceerd. Dit Happy 3D platform biedt de blauwdrukken van allerlei onderdeeltjes.

IMG_2302_large

Als bijvoorbeeld er een knop afbreekt, kan de consument die gemakkelijk downloaden en (laten) 3D-printen. Omdat nog zo weinig mensen maar een 3D-printer hebben, biedt Boulanger aan om de consumenten in contact te brengen met een nabije 3D-printereigenaar en ze te trainen om te 3D-printen via B’dom.

Circulaire economie
Boulanger wil haar klanten helpen om de levensduur van de technologie om ons heen te verlengen zodat we het meeste uit onze producten kunnen halen. Door het lanceren van het Happy 3D platform en in partnership met Cults 3D wil Boulanger de leiding nemen in een community die zich bezig houdt met 3D-printen voor huishoudelijke apparaten en multimedia.

Fichier_000_large

Het mooie is dat dit het leven voor Boulanger bovendien makkelijker maakt, want deze dienst stelt het bedrijf in staat om continu reserveonderdelen voor haar producten aan te bieden die nog onder de garantie vallen. Consumenten kunnen nu al onder meer batterijklepjes voor tv-afstandsbedieningen, pootjes voor vriezers en koelkasten, oven- en koelkastknoppen en -handvaten en opzetstukken voor stofzuigers 3D-printen. 100 reserveonderdelen en er komt nog veel meer aan.

situation_large

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …