Home 3D-Lifestyle De eerste 3D-voedselprinter die op de markt komt?

De eerste 3D-voedselprinter die op de markt komt?

3 min lezen
0

Het principe van 3D-geprint eten spreekt menigeen heel erg aan. Dat zit hem vooral in het idee van een robot die eten voor je print: geen werk, gezond, ziet er mooi uit, tijdsbesparing en slim te programmeren en instelbaar qua tijd.

3dp_food_printrbot

Echter, op dit moment is er nog geen printer die dit ook kan. De realiteit is dat de machines die er tot op heden op de markt gekomen zijn, gebaseerd zijn op de FDM-technologie. Dit betekent beperkingen qua resolutie en snelheid.

3dp_food_jelly_veg

Bovendien zijn de eerste voedselprinters slechts in staat om met maar een paar materialen te werken. Een goed restaurant zal ook geen machine kopen die langzaam en inefficiënt is in vergelijking met haar personeel. En om als thuisgebruiker nou een paar keer per jaar koekjes of taartjes te maken met zo’n apparaat is ook niet echt een aanbeveling.

3dp_food_printjelly-300x216

De Bocusini gaat dit mogelijkerwijs veranderen. Dit apparaat, dat toepasselijk vernoemd is naar de Franse chefkok Paul Bocuse, pakt het anders aan. Het Duitse bedrijf Print2Taste ontwikkelt een kit waarmee open-source 3D-printers kunnen worden uitgerust. Hiermee kun je je eigen printer blijven gebruiken voor de gebruikelijke klussen, maar deze met een uitbreiding ook omturnen in een voedselprinter.

3dp_food_taters-300x225

 

Het bedrijf heeft niet alleen een add-on ontwikkeld voor printers, maar bovendien verschillende types voedsel geoptimaliseerd om ze ideaal voor 3D-printing te maken. De herlaadbare voedselcapsules die in de voedselextruder gestopt moeten worden kunnen van alles bevatten. Van koekjesdeeg, chocola en jam tot groentepasta, aardappelpuree en zelfs leverpastei. En dit is pas het begin. In principe willen ze van alles ontwikkelen, van ijs tot rauw vlees.

3dp_food_cartridges-300x169

Helaas is de Bocusini nog niet te koop, maar ze willen al op 12 mei hun Kickstarter-campagne aftrappen. Dan weten we meer over de prijs en ook de resultaten van dit ding. Wordt het een gimmick of iets dat echt bruikbaar is?

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …