Home 3D-Culture & Design Creëer de perfecte schoen voor je voet via 3D-scanning

Creëer de perfecte schoen voor je voet via 3D-scanning

3 min lezen
0

3D-scanning wordt steeds meer toegepast om fysieke objecten om te zetten in digitale modellen, om atomen om te zetten in bits. Dit gebeurt niet alleen met voorwerpen, maar ook met levende wezens.

Een voorbeeld hiervan is ons eigen lichaam. Zowel op medisch gebied als op het gebied van mode-items, is er heel veel vraag naar producten die precies passen bij een persoon, in plaats van een benadering zijn van onze maat via een aantal standaardmaten.

volumental_green

De vraag naar precies passende items zal de komende jaren alleen maar gaan stijgen tot een punt dat we op-maat heel normaal vinden en niet meer kunnen begrijpen dat we ooit confectiematen droegen.

Volumental, een Zweeds bedrijf, gelooft dat het de ervaring van het kopen van schoenen voor altijd kan veranderen door mensen in staat te stellen om hun voeten thuis te scannen om beter passende schoenen te garanderen. Het bedrijf werkt met een bestaande scanmethode om een 1:1 3D-afbeelding te genereren van een voet.

press_model_2_large press_model_3_largepress_model_4_large

Een perfect passende schoen vinden kan op twee manieren. In de eerste plaats kan de 3D-afbeelding die via de software is gegenereerd gebruikt worden voor een zoekopdracht om binnen de confectiematen-databank te gaan zoeken naar een schoen die goed past bij de betreffende voet. In de tweede plaats kunnen bedrijven die zich bezig houden met 3D-printen een schoen gaan produceren op basis van het model. Op die manier kan er een (hybride of volledig 3D-geprinte) schoen worden gefabriceerd die perfect past en ook qua ontwerp zo persoonlijk mogelijk is.

volumental_blue wedge_volumental

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …