Home 3D-Lifestyle Bijna Halloween, nog net op tijd om pompoenen te printen!

Bijna Halloween, nog net op tijd om pompoenen te printen!

3 min lezen
0

Wij van de redactie van 3Dprint Magazine zijn grote Halloween-fans. We houden hier wel van een beetje griezelen en je zult ondergetekende zaterdag 31 oktober (Halloween) dan ook zeker aantreffen bij het Haunted Castle. Toen ik in de VS studeerde, ben ik besmet geraakt met het Halloween-virus. Maak je geen zorgen, ik ben geen zombie geworden, maar vind het wel erg leuk om pompoenen uit te hollen en op de 31ste te griezelen, lekker te eten en enge films te kijken.

IMG_8320

Dit jaar heb ik echter een beetje weinig tijd om pompoenen uit te hollen en besluit ik voor de gemakkelijkere variant te gaan: 3D-geprinte pompoenen. Jeroen Veger schreef maandag al uitgebreid over wat er allemaal voor leuks te printen is voor Halloween in onze Halloween-3D-printspecial.

IMG_8322

Voor mijn kinderen, koos ik deze Jack-O-Lantern (uitgeholde pompoen met lichtje erin) uit van Makies. Ik ben zelf nooit zo’n fan van branded modellen, dus ik heb het logo eruit gehaald, maar het model is verder prima. Uiteindelijk vond ik het toch jammer dat het model geheel oranje was en printte ik de pompoen opnieuw, maar nu wisselde ik het filament – groen erin, oranje eruit – zodra het steeltje was bereikt. Dit ging niet helemaal goed omdat het onderste deel van het steeltje al geprint werd terwijl in diezelfde lagen nog het bovenste randje van het kapje van de pompoen geprint werd. Dus het steeltje werd deels oranje en deels groen.

IMG_8324

De oplossing: een iets verbouwd model waarbij het steeltje los zit en een schroefdraad heeft. Zodoende kan het steeltje los geprint worden en er later ingeschroefd worden. Dit wordt hem! Het winnende model. Bij deze de link.

IMG_8331

Geprint met goed filament (PLA van 3D4Makers) in oranje en groen op 190 graden met het fannetje aan op de Ultimaker 2.

Resultaat: leuke en grappige decoratiepompoenen waar mijn kinderen erg blij mee zijn.

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …