Home 3D-Innovation Autodesk maakt zijn hars-3D-printer open source

Autodesk maakt zijn hars-3D-printer open source

3 min lezen
0

Open source technologie is wat de 3D-printmarkt zo snel heeft doen ontwikkelen. Dankzij communities als RepRap zijn er tegenwoordig honderden 3D-printermerken. Het open sourcen van bestanden en ontwerpen veranderden het principe van patent aanvragen in een marktbenadering vanuit een totaal ander perspectief.

Een individuele uitvinder kan er tegenaan lopen dat iedereen zijn uitvinding gaat gebruiken zonder dat hij daarvoor betaald wordt. Aan de andere kant kunnen ideeën heel snel verder ontwikkeld worden.

pr482

Autodesk kondigde onlangs aan dat ze begonnen waren om bestellingen op te nemen voor hun open source stereolithografische 3D-printer, de Ember. De printer, die rond de 6.000 euro kost, heeft als voornaamste doel om 3D-printing toegankelijk te maken voor grotere groepen gebruikers. Dit zou er vervolgens weer voor moeten zorgen dat de markt voor 3D-ontwerpsoftware groeit, hetgeen niet toevallig het segment is waarin Autodesk opereert.

Nu kondigt Autodesk dus aan dat ze zojuist de formule van hun 3D-printer-hars ook opengesteld hebben voor de open source community.

pr481

Het hars gaat onder een weinig sexy naam door het leven: PR48, het geen staat voor Polar Resin Nummer 48 (het is de 48ste poging van het bedrijf om deze hars te maken). Autodesk nodigt nadrukkelijk gebruikers uit om de formule en het hars te begrijpen, remixen en aan te passen.

Uiteindelijk moet dit ertoe leiden dat de prijzen van deze harsen flink gaan dalen.

Het recept voor de hars staat onderaan dit artikel, mocht je aan de slag willen. Het is dan wel nodig dat je de correcte chemicaliën aanschaft, wellicht kun je voor tips nog terecht bij Heisenberg of Jesse Pinkman 😉

Season_2_promo_pic_4

Bij deze het officiële recept voor de Autodesk Ember PR48 Resin:

Photoinitiator: 2,4,6-Trimethylbenzoyl-diphenyl-phosphineoxide (TPO) 0.40%
UV blocker: 2,2’-(2,5-thiophenediyl)bis(5-tert-butylbenzoxazole) (OB+) 0.16 %
Reactive diluent: Genomer 1122 19.89%
Oligomer: Ebecryl 8210 39.78%, Sartomer SR 494 39.77%

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …