Home 3D-Printen 3D Systems kondigt verrassende financiële resultaten aan

3D Systems kondigt verrassende financiële resultaten aan

4 min lezen
0

Deze week maakte 3D Systems haar financiële resultaten voor het 1e kwartaal van 2018 bekend, evenals hun volledige resultaten voor 2017 – en die waren best verrassend.

Het belangrijkste deel in haar resultaten was dat de omzet voor 2017, in het 4e kwartaal, met een relatief grote 7% steeg ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dit is een zeer positief teken, omdat het bedrijf een aantal interne wijzigingen onderging na de benoeming van de nieuwe CEO Vyomesh Joshi, bij wie de nieuwe lijn naar verwachting pas na vele maanden zichtbaar zou zijn. Nu lijkt die periode voorbij met de recente stijgende inkomsten.

Het meest interessante was het feit dat een groot deel van hun omzetstijging te danken was aan hun bedrijfsonderdeel in de gezondheidszorg, iets waar het bedrijf nu al enkele maanden op focust. Die strategie lijkt vruchten af ​​te werpen.

Ze maken ook langzaam de overstap van hardware voor prototyperingstoepassingen naar meer productietoepassingen, wat het bedrijf een veel grotere markt zou kunnen bieden.

(3D Systems)

Joshi vertelde:

“We zijn van plan om nieuwe productiesystemen te lanceren met onze Figure 4, DLP, SLS en metaaltechnologie, en met ons aanbod aan materialen, software en diensten om klanten te helpen om 3D-printen te integreren in hun productieworkflow.”

Het lijkt er dus op dat 3D Systems haar verschuiving naar productiemarkten definitief zal voortzetten.

De beleggers zien dit blijkbaar wel zitten, aangezien de aandelenkoers van 3D Systems bijna onmiddellijk na de aankondiging steeg tot meer dan $13,50 (van $12,00).

Toevalligerwijs ervoer Stratasys, de grootste concurrent, in dezelfde periode vrijwel geen prijsbewegingen, wat duidelijk maakt dat de prijsverandering uitsluitend aan 3D Systems’ koerswijzigingen te danken is.

De prijsverandering veroorzaakte ook iets anders: de marktkapitalisatie van 3D Systems (de totale waarde van alle aandelen) bedraagt ​​nu $1,53 miljard op moment van schrijven. Ondertussen blijft de marktkapitalisatie van Stratasys op  $1,19 miljard steken, dus nu lijkt het erop dat 3D Systems een vrij grote voorsprong heeft op Stratasys als het waardevolste op 3D-printers gerichte beursgenoteerde bedrijf. Dit is allemaal goed nieuws voor 3D Systems en als gevolg daarvan voor de 3D-printindustrie als geheel.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …