Home 3D-Science 3D Systems gaat vol voor 3D-geprinte tandheelkundige producten

3D Systems gaat vol voor 3D-geprinte tandheelkundige producten

2 min lezen
0

Met de aankoop van het Nederlandse NextDent en Vertex Dental, heeft 3D Systems extra focus op 3D-geprinte tandheelkundige producten gekregen. De 3D-printgigant was al flink actief in de medische sector met 3D-geprinte implantaten, Virtual Surgical Planning en nu komt daar dus ook de dentale sector bij.

Door moederbedrijf Vertex Global-Holding BV over te nemen is 3D Systems in een klap eigenaar van dochterbedrijven Vertex Dental – gespecialiseerd in dentale protheses – en NextDent, dat dentale 3D-printmaterialen ontwikkelt. Het in Soesterberg gevestigde bedrijf introduceerde vorig jaar de eerste biocompatibele materialen voor het 3D-printen van tandheelkundige producten.

NextDent heeft al twaalf 3D-printingmaterialen ontwikkeld die goedgekeurd zijn voor gebruik in meer dan 70 landen. Deze materialen zijn geschikt voor het 3D-printen van bakjes, modellen, kunstgebitten, orthodontische spalken, kroon- en brugwerk en meer tegen lagere kosten en met grotere snelheden, precisie en efficiëntie vergeleken met andere productiemethoden.

De kracht van deze overname zit hem niet zozeer in het feit dat 3D Systems de producten van NextDent en Vertex Dental zal gaan blijven verkopen aan de bestaande klanten, maar natuurlijk in de volgende stap: 3D Systems wil haar Figure 4 stereolithografieproces waarmee op grote schaal geproduceerd kan worden combineren met de NextDent-materialen om nieuwe 3D-geprinte dentale producten te maken.

In onderstaande video zie je de Figure 4 aan het werk.

Uiteraard is de CEO van NextDent nu het nieuwe hoofd van de tandheelkundige 3D-printdivisie van 3D Systems en uiteraard is ie “bijzonder verheugd deel uit te maken van het nieuwe, geweldige team bij 3D Systems”.

Wanneer dit op de markt gaat komen, is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Boskalis installeert 3D-geprinte koraalriffen in zee bij Monaco

Is het mogelijk om koraalriffen te 3D-printen van materiaal dat ter plekke gebaggerd is? K…