Home 3D-Innovation Sterkere, lichtere metalen onderdelen door 3D-printen

Sterkere, lichtere metalen onderdelen door 3D-printen

3 min lezen
0

Een startup die voortbouwt op een innovatie van Purdue University slaagt erin door middel van een nieuwe 3D-printtechnologie om sterkere, lichtere metalen onderdelen te produceren die inzetbaar zijn voor de automobiel- en luchtvaartindustrie.

Het bedrijf Frontier Additive Manufacturing LLC maakt gebruik van meerdere technologieën om een volgende generatie additive manufacturing proces te creëren.

Schermafbeelding-2014-11-24-om-14.36.05

 

Voortbouwend op bestaande rechtstreekse laser depositie technologie, maakt Frontier gebruik van metaalpoeders en een unieke multiple-laser methode om gesmolten metaal op een substraat materiaal laag voor laag te storten. Frontier is in staat om metaalstructuren te maken zoals ze zelf willen, wat leidt tot een toename van 20% in sterkte vergeleken met een traditioneel geproduceerd onderdeel van dezelfde afmetingen. De flexibiliteit bestaat om meerdere oriëntaties aan te geven binnen hetzelfde onderdeel. Vergeleken met gieten, waarmee je alleen kan produceren met één oriëntatie, geeft dit ontwerpers meer keuzes voor hun onderdelen.

Schermafbeelding-2014-11-24-om-14.35.55

Het resultaat is een nieuwe vervaardigingswerkwijze die onderdelen kan produceren die met behulp van traditionele productiemethoden of andere bestaande additieve productietechnieken onmogelijke te maken zijn.

 

“Naast het produceren van sterkere, lichtere onderdelen, met onze technologie, zullen we in staat zijn om deze onderdelen te maken in een veel kortere tijd,” zei Lynch. “Bijvoorbeeld: we zullen in staat zijn om het onderdeel in zijn geheel te vervaardigen in een productiefaciliteit, het uitvoeren van zowel additieve en subtractieve activiteiten. Dit kan vele dagen besparen op net op een deel. ”

 

Schermafbeelding-2014-11-24-om-14.37.29 Schermafbeelding-2014-11-24-om-14.37.31 Schermafbeelding-2014-11-24-om-14.38.02

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …