Home 3D-Gear 3D-printer voor kinderen, goedkoper dan een iPhone

3D-printer voor kinderen, goedkoper dan een iPhone

4 min lezen
0

3D-printers zijn al een tijdje een hype. Desondanks is het apparaat nog niet doorgebroken bij de massa maar wordt het vooralsnog vooral gebruikt door bedrijven, ziekenhuizen, kunstenaars, techneuten en academici.

Toch zouden het juist de kinderen moeten zijn die zo snel mogelijk met 3D-printen aan de slag gaan. Want kinderen hebben de toekomst en zitten nu in een tijdperk waarin het mogelijk is geworden dat ze hun fantasie omzetten in daadwerkelijke objecten. Er is nu een printer in aantocht die zich speciaal richt op deze doelgroep: de Rever 3D. Een betaalbare en makkelijk te gebruiken 3D-printer voor kinderen die hun eigen speelgoed willen maken en hun fantasie willen materialiseren.

Deze kleine 3D-printer lijkt een leuke toevoeging aan het reeds bestaande, grote aanbod aan verschillende 3D-printermerken. De Rever ziet eruit als een ruimtehelm in plaats van een gecompliceerd, technisch apparaat waar overal draden aan en uit hangen. Dit ontwerp is niet alleen esthetisch, maar heeft ook een praktische reden: veiligheid.

d4e58d4934fac39b1b640bbb0240afaa_original

Als het apparaat een object aan het printen is, blijft het transparante deurtje dicht, zodat een nieuwsgierig kind niet zijn vingertjes erin kan steken. En als het printen klaar is en het deurtje open gaat, is de hete nozzle van de printer teruggetrokken op een plek waar het kind niet bij kan.

Desondanks lijkt het 3D-printen in deze fase van de technologie nog geen kinderspel. Tenzij Rever alle bestaande issues van de bestaande printers in één klap heeft opgelost – wat wij ons niet kunnen voorstellen – kan er toch nog veel mis gaan met de prints. En dat is niet zo handig voor kinderen.

De printer is verkrijgbaar in wit, blauw, rood en geel en nodigt kinderen uit om naar hartenlust allerlei speeltjes en accessoires te printen.

Het apparaat doet het goed op Kickstarter, het heeft al meer dan de helft van zijn doel binnengehaald, met nog drie weken te gaan. Het apparaat gaat $399 kosten in de winkel, maar op Kickstarter kun je er voor $229 eentje scoren (die in juni geleverd zal worden).

revprnt

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …