Home Uncategorized 3D-printer op zonnekracht gaat zeeplastic in meubels omzetten

3D-printer op zonnekracht gaat zeeplastic in meubels omzetten

3 min lezen
0

De Great Pacific Garbage Patch (plasticsoep) bedekt een deel van de Stille Oceaan ter grootte van Turkije. Probeer je eens voor te stellen hoeveel vuilnisbakken je nodig zou hebben om dat allemaal op te ruimen… En dan te bedenken dat de Great Pacific Garbage Patch dan wel de beroemdste drijvende vuilnisbelt is, maar dat het niet de enige is. De Noord-Atlantische en Indische Oceaan hebben ook zo hun eigen plasticsoep.

seachair1

De laatste jaren is er veel publiciteit geweest rondom recycling programma’s die ervoor moeten gaan zorgen dat het plastic afval wordt omgezet in filament voor 3D-printers. Deze mogelijkheden bieden potentieel heel veel herbruikbaar materiaal en een Londense design firma denkt nu de ultieme oplossing gevonden te hebben door te komen met verantwoorde 3D-geprinte meubels: de Sea Chair.

In Cornwall (Engeland) begonnen mensen van het bedrijf met het verzamelen van plastic afval dat aanspoelde. Ze bouwden hun eigen versnipperaars en extrusiemachines en begonnen filament te maken. Dat filament werd vervolgens gebruikt om een 3-potige stoel te maken die ze de Sea Chair noemden. De volgende stap was om op zee in een vissersboot met hun machine live de volgende stoel te printen met plastic dat uit de netten van de vissers kwam.

seachair5-300x168

Vervolgens ontwierp en bouwde het team een nieuwe plastic extruder op zonnekracht die gebruikt kan worden om overal ter wereld plastic te smelten, waardoor ze de 3D-printing processen door kunnen laten gaan waar ze ook maar zijn. Ter land en ter zee. Ze hebben nu zelfs een speciaal schip dat is omgebouwd in een drijvend lab waarmee ze de plasticsoep kunnen benaderen en plastic ter plekke kunnen omzetten in stoelen. Hiervoor is echter wel geld nodig en dat wil het team nu ophalen via Kickstarter.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …