Home 3D-Gear 3D-printer van Lego gebouwd door twaalfjarige

3D-printer van Lego gebouwd door twaalfjarige

4 min lezen
0

Kijk, dat vinden we nou het leuke aan 3D-printing. Dat er zowel een redacteur (Jeroen Veger) van 3Dprint Magazine twee dagen in Barcelona zit bij een highbrow-introductie van de nieuwste hogekwaliteits-3D-printers van Hewlett Packard (is hard werken daar in de zon en op de terrassen van Barcelona) en tegelijkertijd in het regenachtige Nederland een stukje getikt wordt over een snotneus van twaalf die zijn eigen 3D-printer van Lego gebouwd heeft…

IMG_2624 IMG_2626 IMG_2625 IMG_2627

Verschil moet er zijn. Multinational vs. kind, megabudgetten vs. geen budget, wereldwijde teams van ontwikkelaars vs. één persoon, zon vs. regen en rooftop cocktails vs. laffe pickwick thee. Maar overeenkomsten zijn er ook. Want ook de 3D-printer van het jochie van twaalf werkt volgens het x/y/z-principe en volgt dezelfde regels als de superprinter van HP. Dat is het leuke van 3D-printing en dat is ook een van de redenen dat deze technologie momenteel wereldwijd zo snel om zich heen grijpt en ontwikkelt.

FF4X4DFIPLF22FQ.MEDIUM FZJIG5DIPLF22EE.MEDIUM FD8UML1IPLF22BT.MEDIUM

Een ander aspect wat de kracht van 3D-printing weerspiegelt, is het opensource-karakter van de technologie. Iedereen kan online alles vinden wat er nodig is om zelf een 3D-printer te bouwen. Ook al ben je twaalf en nog te jong voor een Instructables-account, als je inventief bent (en een moeder hebt die een account voor je aanmaakt ?), kun je veel bereiken.

Op zijn account legt de twaalfjarige uit hoe hij overwegend Lego (en een beetje K’nex) gebruikt om een machine te bouwen die met motortjes een 3D-printpen aanstuurt. Op foto’s laat hij zien welke onderdelen hij gebruikt en hoe anderen dit ook kunnen doen om hetzelfde te bereiken.

FBYHRKJIPLF248I.MEDIUM

Leuk om eens te proberen? Ja, waarom niet? Zeker als je zelf ook twaalf bent. Want je moet wel in het achterhoofd houden dat het geschreven is door een joch van twaalf. Dus pietje-preciezerige techneuten zullen ongetwijfeld struikelen op het gebrek aan ervaring en kennis van de auteur, maar in onze ogen gaat het daar niet om. Het gaat erom dat het kind in staat is gebleken om met goedkopen off-shelf-onderdelen een 3D-printer te bouwen die werkt en de grote merken heeft gelogenstraft. Nou ja, dat laatste ook weer niet en of ie goed werkt, daar zullen we niet te kritisch over zijn, maar dát ie werkt, is zeker.

FMFGAO3IPLF22M3.MEDIUM FSNYM4UIPLF30X6.MEDIUM

Schrijver dezes gaat de regen weer in terwijl zijn collega-redacteur zich ongetwijfeld uitgebreid laat fêteren in Barcelona’s fraaiste etablissementen.

 

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …