Home Uncategorized 3D-printen met gerecyclede koffiepads groot succes

3D-printen met gerecyclede koffiepads groot succes

3 min lezen
0

De ProtoCycler is een leuk en nuttig product voor 3D-printinggebruikers. Het apparaat maakt filament en past op je bureau en het mooiste van alles is dat het overgebleven filament van je vorige print of van misprints kan hergebruiken tot nieuw filament.

De machine staat op Indiegogo om via crowdfunding genoeg geld op te halen en is daar zó populair dat het haar fundraising-doel reeds dik gepasseerd is.

spooler

Het bedrijf heeft daarnaast ook nog ander cool nieuws, of beter gezegd, heet nieuws want het is erin geslaagd om te 3D-printen met materiaal dat nu vaak gewoon weggegooid wordt: koffiepads.

De vermaler van de ProtoCycler versnippert de polystyrene koffiepads en spuugt ze uit in de vorm van korrels. Deze korrels zijn prima bruikbaar om filament van te maken. De ideale instellingen voor dit filament moeten nog wel even uitgeprobeerd worden, want nu zitten er wat weeffoutjes in het eindresultaat.

blob-1

Dit opent overigens ook weer de deur voor andere materialen die te recyclen zijn als bron voor filament. Op die manier bespaar je een hoop geld dat je anders zou hebben besteed aan filament en ben je ook nog eens milieuvriendelijker bezig.

to-this-1024x451

De ProtoCycler kan meer dan 3 meter filament per minuut produceren en is extreem gebruiksvriendelijk. Als de crowdfunding-campagne erop zit, heeft het bedrijf genoeg geld om het design te perfectioneren, te beginnen met produceren en te leveren aan de eerste bestellers.

 

 

 
 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …