Home 3D-Innovation 3D-printbaar systeem maakt gezond eten kweken goedkoop

3D-printbaar systeem maakt gezond eten kweken goedkoop

3 min lezen
0

Vorige maand schreef 3DPXP al over het non-profit initiatief Food Rising dat ernaar streeft om via 3D-printing de beschikbaarheid van veilig, gezond en betaalbaar eten en medicatie in de hele wereld mogelijk te maken. Een prachtig initiatief, alleen de uitvoering bleef nogal vaag en beperkt tot mooie kreten.

Afgelopen weekend tijdens een gezondheidsexpo in Florida kondigde Food Rising meer details aan over hun plannen. Die behelsen onder andere een mini-boerderij kweekkast met 3D-printbare onderdelen. Het is de bedoeling dat de modellen voor dit lagekosten-voedselproductiesysteem gratis beschikbaar worden gemaakt.

foodrising2

De nieuwe technologie is in staat om het voedsel tegen extreem lage kosten te produceren, zonder dat het energie verbruikt, zodat het perfect is voor zowel de ontwikkelde als ontwikkelingslanden.

f4

Een aantal belangrijke voordelen van het systeem:

  • Eten kan worden geteeld op heuphoogte, wat betekent dat het niet nodig is om te bukken
  • Gebruikt slechts 5% van het water dat nodig is in de traditionele landbouw
  • Vereist geen elektriciteit
  • Belangrijke onderdelen die nodig zijn voor het systeem kan men overal in de wereld vinden. Deze omvatten 3D-printbare delen en zaken als paperclips en potloodgummen
  • Wieden is niet nodig
  • Geen aarde nodig, waardoor slechts de helft van de ruimte nodig is voor voedselproductie

foodrising1

Dit ongelooflijke systeem is gebaseerd op een sleutelcomponent: een zelf-wateringsvlotter, die is ontworpen op basis van 3D-printen en eenvoudige gevonden of gekochte onderdelen. Deze onderdelen omvatten een paperclip, potloodgum, een tuinslangkop, en een gewone vitaminepillenfles. Dit betekent dat iedereen met toegang tot een 3D-printer en t-glase filament (een PET-gebaseerd materiaal dat door taulman3D wordt gemaakt) dit in potentie revolutionaire systeem kan gebruiken. Zodat je bijvoorbeeld een krop organische sla waar je nu zo’n 3 euro voor betaalt, kan telen voor minder dan 10 cent.

Check de video hieronder waar ‘The Health Ranger’ deze technologie aan het publiek presenteert.

 

 

Toon meer gerelateerde berichten

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …