Home 3D-Printen 3D-print nu je eigen brilmontuur

3D-print nu je eigen brilmontuur

4 min lezen
0

3D-printing is bij uitstek geschikt voor het maken van gepersonaliseerde producten. Dit belooft veel voor de toekomst omdat we op die manier producten kunnen maken en kopen die veel beter passen bij wat we nodig hebben.

P2270591_zpsho4gen6u

Ook op het gebied van brillen en monturen is er inmiddels een aantal partijen actief. Maar wie had gedacht dat je ook zelf je eigen montuur zou kunnen ontwerpen en printen op je eigen FDM-homeprinter? Met een paar klikken ben je al klaar zelfs…

De New Yorkse software-ontwerpster Jenny bedacht dit en voerde het ook uit. Met haar project kun je zelf een montuur 3D-printen waarin je alleen nog maar de brillenglazen hoeft te klikken. Een designmontuur kost je al snel een paar honderd euro, dus met dat bedrag in het achterhoofd, is dit een leuk en betaalbaar alternatief waarvan je elk onderdeel kan aanpassen aan je eigen stijl. Met slechts een paar klikken en uiteraard tegen zeer beperkte kosten.

P2270612_zps6jiql9tq

P2270582_zpsto2r0bcy

Zelfs een beginnende 3D-ontwerper kan beginnen met de algoritmes en bestanden die Jenny gratis deelt. Enige vereiste is dat je werkt met de software Blender.

En het leuke aan dit project is dat het open innovatie is. Ja, het is nog steeds work-in-progress, maar de progress kan heel snel gaan omdat iedereen er zijn bijdrage aan kan leveren. Iedereen kan contact opnemen met Jenny en suggesties voor verbeteringen aan haar doorgeven.

3dpyourownglasses_zpsbb1bdf7e

Het moeilijkste van het project is eigenlijk het inpassen van je eigen brillenglazen in het montuur dat je ontwerpt. Afhankelijk van de status van je ogen, kan dit nogal verschillen, maar door zorgvuldig Jenny’s Blender-instructie op haar blog te volgen, kun je het montuur succesvol creëren. Echter, volg wel de instructies. Je wilt niet dat een brillenglas tijdens het autorijden of andere bezigheden plots uit je montuur plopt.

generated_glasses_zpsgkkex7p0

In het voorbeeld dat Jenny op haar blog toont, pasten de lenzen perfect in de groeven.

Hieronder kun je zien hoe de glazen worden ingepast in een 3D-geprint montuur:

 

 

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …