Home 3D-Culture & Design 3D-geprinte adrenalinejurk meet je stressniveau

3D-geprinte adrenalinejurk meet je stressniveau

3 min lezen
0

Afgelopen weekend vond de 2015 New York Fashion Week (NYFW) plaats. Hier nam 3D-printing ook weer een belangrijke plaats in met Chromat’s MOMENTUM-lijn, hetgeen wederom een mooi voorbeeld was van crossover tussen industrie en mode. Met de hulp van Intel heeft Chromat kledingstukken gemaakt die 3D-geprint worden en dankzij de chips van Intel van vorm kunnen veranderen en zich aanpassen aan hoe de persoon die het kledingstuk draagt, zich voelt.

chromat-12

Chromat experimenteert al langer met de combinatie van ontwerp en de functies van het menselijk lichaam. Het produceert zwemkleding, lingerie en meer in New York City. Vanuit de samenwerking met Intel kan Chromat beschikken over de Intel Curie Module, een klein stukje hardware dat de kleding van Chromat flexibel en aanpasbaar maakt.

chromat-6

Het eerste kledingstuk is de Chromat Adrenaline Dress. Deze jurk is in staat om het adrenalineniveau van de drager te meten en vervolgens de vormen van het kledingstuk te laten uitzetten. Het tweede product is de Aeros Sports Bra, een beha die is geïnspireerd door wind en vliegen en in staat is om zweet te detecteren en erop te reageren. Het meet tevens de lichaamstemperatuur en helpt de drager te voorkomen dat zij oververhit raakt tijdens sportprestaties.

chromat-2

De jurk is 3D-geprint uit neopraan, carbonvezels en thermoplastic polyurethaan (TPU). De beha is gemaakt met lycra, gaas, neopraan en een 3D-geprinte omlijsting met ventilatiegaten. Tevens zit er shape memory in, een slim metaal dat in staat is om zowel van vorm te veranderen als terug te keren in zijn oorspronkelijke vorm.

chromat-4 chromat-10 chromat-11

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …