Home 3D-Innovation 3D-geprint voedsel dat smelt in je mond

3D-geprint voedsel dat smelt in je mond

4 min lezen
0

3029210-inline-hahnchenschenkel

Het ziet eruit als een worst. Het is een worst. Maar wacht even! Het is eigenlijk een gepureerde worst, die in een worst -achtige vorm is geprint. Nu de belangrijkste vraag: Waarom zou je dit in vredesnaam doen?

Een voedingsbedrijf in Duitsland werkt aan een manier van 3D-printen van bijna elke soort voedsel. In een paar jaar tijd, zul je in staat zijn om een wortel te nemen, te pureren, en die terug te printen in zijn oorspronkelijke vorm. Maar de vraag die nog steeds niet beantwoord is, is: WAAROM!? Wat is er mis met het origineel?

Het antwoord is dat veel mensen niet normaal eten kunnen eten, omdat het slikken of kauwen problemen geeft. Miljoenen ouderen lijden aan dysfagie, bijvoorbeeld, waardoor voedsel in de keel blijft steken, of in het ergste geval direct de longen in gaat. 3D-geprint voedsel biedt mogelijk een alternatief.

bio-1 3029210-poster-p-foto-roulade

“Eten is de belangrijkste gebeurtenis in een verpleeghuis voor ouderen,” zegt Matthias Kück, die het bedrijf leidt dat de printer ontwikkelt. “Mensen komen samen en praten. Als je je buurman een rollade ziet eten, en alles wat je ziet op je eigen bord is een niet-identificeerbaar pap-achtige vleesmassa, is dat een spiegel. Die spiegel zegt dat je oud bent, en als je alleen dit type eten kan eten, wat is dan nog het doel van een verblijf op aarde?”

Misschien is dit wat gechargeerd, maar het idee met 3D-printen iets meer levensecht te maken, en de structuur te veranderen zodat de dysfagie-patiënten het makkelijker krijgen, is goed.

De printer bouwt het eten laagje voor laagje op en zorgt ervoor dat het er mooi en appetijtelijk uitziet. De printer is nu nog lang niet uitontwikkeld en kan nog niet alles wat hij zal moeten kunnen.

seneoPro-food-300x219

“Later zullen we in staat zijn om broccoli, wortelen, kippenvleugels en nog veel meer te produceren,” zegt Kück. “De uitdaging op dit moment is om een ​​jellified systeem te ontwikkelen waarmee de lagen bij elkaar blijven.”

Het eerste voedsel moet klaar zijn tegen eind 2015. Bon appetit!

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Innovation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …